Reteaua Corect

Congres cu mize URIAȘE la PSD: Cum se joacă războiul dintre Dragnea și aripa rebelilor

Liderii PSD se reunesc în cadrul Congresului Extraordinar al partidului, în cadrul căruia vor face alegeri pentru toate funcțiile de conducere, mai puțin pentru cea de președinte. Este de așteptat ca atmosfera să fie una extrem de încinsă, dat fiind faptul că Liviu Dragnea susține o serie de candidați, în timp ce în interiorul PSD s-a format o tabără de ”rebeli”, relatează Știripesurse.ro.

O bătălie interesantă se va da pentru funcția de președinte executiv al PSD. Aici vor candida Viorica Dăncilă din tabăra Dragnea și Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu din tabăra ”rebelilor”. Este de așteptat ca Bănicioiu sau Andronescu să se retragă din cursă, pentru a nu canibaliza voturile taberei anti-Dragnea.

Un al doilea război se va da pentru funcția de secretar general. Aici candidează Marian Neacșu cu sprijinul lui Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, din tabăra ”rebelilor”. Codrin Ștefănescu a anunțat deja că va avea un discurs exploziv la Congres și este de așteptat ca acesta să fie presărat cu atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea.

Bătălia este extrem de dură, iar în presă au scăpat informații conform cărora s-ar pregăti fraudarea votului. Conform acestor informații, delegații la Congres ar primi buletinele de vot cu numele ”rebelilor” deja tăiate. Nicolae Bănicioiu și Ecaterina Andronescu și-au exprimat speranța că așa ceva nu se va întâmpla și au atras atenția organizatorilor să mențină un climat de corectitudine.

Pe lângă alegeri, delegații PSD sunt așteptați să voteze și o serie de rezoluții pe justiție/statul paralel, Sănătate, Educație și pe relații externe. Problema este că aceste rezoluții nu au fost puse la dispoziția delegaților, așa că aceștia le vor cunoaște la fața locului.

În PSD s-a vorbit și despre un update al programului de guvernare. Este posibil ca în urma Congresului să fie convocată o ședință a Coaliției, în care să se modifice, din nou, acest document.

Astfel, pentru funcţia de preşedinte executiv şi-au depus candidaturile Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă.

De asemenea, pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov candidează Gabriela Firea şi Robert Negoiţă, iar pentru Regiunea Sud-Vest Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia candidează pentru funcţia de vicepreşedinţi Carmen Dan, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu.

În Regiunea de Sud-Est candidează Mirela Furtună şi Marian Oprişan, în timp ce în Nord-Est sunt Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase.

Pentru partea Nord-Vest sunt susţinuţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Centru sunt Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif.

Toţi delegaţii vor vota preşedintele executiv şi secretarul general, cele mai mari şanse avându-le Viorica Dăncilă şi Marian Neacşu, care sunt susţinuţi de Liviu Dragnea. Pentru vicepreşedinţi, delegaţii vor vota pe regiuni, iar pentru majoritatea funcţiilor există un singur candidat.

Congresul PSD restricționează traficul în Capitală

Traficul rutier pe mai multe artere din Capitală va fi restricţionat, sâmbătă, până la ora 18.00, pentru desfăşurarea Congresului PSD, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunţat că debarcarea şi îmbarcarea participanţilor se va face pe banda I pe Calea Victoriei, între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, precum şi pe Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei.

Pentru desfăşurarea evenimentului, traficul rutier se va restricţiona pe Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei, precum şi banda I pe Str. Ştirbei Vodă, între Str. Berzei şi Str. Ion Câmpineanu, între orele 08.00 – 18.00; pe Calea Victoriei (banda I), segmentul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, între orele 08.00 – 18.00; pe Bd. Kiseleff (banda I), pe sensul Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, între Str. Arh. Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 08.30 – 18.00, dacă situaţia o va impune; pe Aleea Kretzulescu, pe Str. Ion Câmpineanu, între Str. Ştirbei Vodă şi Calea Victoriei (ambele sensuri), dacă situaţia o va impune, în funcţie de numărul participanţilor.

Totodată, între orele 08.00 – 18.00, se va restricţiona traficul rutier pe Str. Ion Câmpineanu (banda I), între Aleea Kretzulescu şi Str. Ştirbei Vodă, pe sensul de mers către Str. Luterană.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.