Reteaua Corect

Complot la Madrid - a fost demarată o anchetă

Scris de newsreporter in 18 decembrie 2020 la 12:02, in Politics. 830 vizualizari Intra in discutie Taguriancheta, complot, madrid, militari, SPANIA shortlinkhttp://crct.ro/nx7h

Justiţia spaniolă a anunţat joi deschiderea unei anchete asupra unui grup de discuţii pe internet format din foşti militari foarte critici faţă de guvern, care, printre altele, evoca ideii împuşcării a "26 de milioane" de persoane, relatează AFP potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Parchetul din Madrid estimează că acest grup de discuţii găzduit de aplicaţia WhatsApp "conţine afirmaţii total contrare ordinii constituţionale, cu aluzii voalate la o lovitură de stat militară", se precizează într-un comunicat.
Mesajele acestui grup, care include înalţi gradaţi ai forţelor aeriene în retragere, au fost dezvăluite la începutul lui decembrie de publicaţia digitală infoLibre.es.

Printre aceste mesaje critice împotriva guvernului de coaliţie format de socialiştii lui Pedro Sanchez şi stânga radicală Podemos sunt şi unele care conţin şi fraze foarte tari: "Nu vreau ca aceste canalii să piardă alegerile. Nu. Vreau să moară toţi şi toţi descendenţii lor" sau "Cineva va trebui să înceapă să facă ceva (legal sau ilegal) împotriva acestor fii de târfă".

"Pentru ca ei să moară trebuie împuşcaţi şi avem nevoie de 26 de milioane de gloanţe", se menţionează într-un alt mesaj, aluzie la numărul de spanioli care au votat sau au susţinut guvernul.

Aceste mesaje "nu reprezintă cu nimic forţele noastre armate", a reacţionat ministrul apărării socialist, Margarita Robles, afirmând, pe de altă parte, că afirmaţiile respective "nu le fac onoare, nici lor, nici regelui".

Potrivit InfoLibre.es, anumiţi membri ai acestui grup de Whatsapp se află, de asemenea, printre semnatarii unei scrisori trimise la jumătatea lui noiembrie de peste 70 de înalţi gradaţi în retragere regelui Felipe al VI-lea.

În acest text publicat de presa spaniolă foştii militară acuză guvernul că provoacă "descompunerea unităţii naţionale".

Aceste critici sunt de genul celor aduse de dreapta şi de extrema dreaptă, care îi reproşează guvernului Sanchez că a primit sprijin din partea partidelor autonomiste şi separatiste basce şi catalane pentru a vota anumite legi în parlament, în special proiectul de buget pe 2021.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.