Reteaua Corect

Comisia Europeană vrea să strângă legăturile cu America Latină

UE caută noi parteneri pentru a reduce dependența de Statele Unite și China. Potrivit Reuters, Comisia Europeană a anunțat prioritatea încheierii unui acord cu blocul sud-american Mercosur (care include Argentina, Brazilia, Uruguay, Paraguay și Venezuela), relatează Știripesurse.

Acest acord a fost amânat pentru o lungă perioadă de timp, dar acum UE dorește să restabilească relațiile cu blocul comunitar. Este important ca Europa să obțină acces prioritar la materiile prime și la alte resurse ale Americii Latine în fața "provocărilor geopolitice din ce în ce mai mari".

Reuters, citând surse diplomatice din UE, notează că acest acord va permite uniunii să se bazeze mai puțin pe Beijing și Washington. Acesta va fi un pas pozitiv mai ales dacă Donald Trump va reveni la președinția Statelor Unite. "Prin consolidarea parteneriatului dintre cele două regiuni, care se numără printre cele mai strâns legate interese și valori din lume, UE și ALC (America Latină și regiunea Caraibilor) vor fi mai bine poziționate pentru a face față provocărilor globale", relatează Reuters.

De asemenea, se spune că America Latină și Europa ar trebui să își reducă dependența de țările terțe. Documentul definește o foaie de parcurs pentru încheierea timpurie a unei serii de acorduri de liber schimb și de parteneriat cu țările din America Latină, precum și pentru intensificarea relațiilor bilaterale cu Mexicul și Brazilia.

În 2019, UE și Mercosur au semnat un acord privind o zonă de liber schimb. Este adevărat că, în unele țări ale blocurilor, aceasta nu a fost încă ratificată de parlamente. De exemplu, la Paris, aceștia au anunțat că Mercosur a convenit asupra unor obligații suplimentare, în conformitate cu normele în vigoare în UE. Acest acord a provocat indignare în rândul fermierilor francezi, așa că nu l-au susținut.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.