Reteaua Corect

Comisarii Corporatiști Corupți - Breton și Kyriakides, imixtiune în procesul legislativ din România

După scandalul cu negocierile cu Pfizer făcute pe sub masă de Ursula von der Leyen, prin intermediul mesajelor pe WhatsApp, email-urilor, sau SMS-urilor, și după dezvăluirile despre legăturile soțului acesteia cu Big Pharma, vă mai dezvălui cel puțin încă două cazuri de conflict de interese și corupție, tot de la nivelul Comisiei Europene:

După scandalul cu negocierile cu Pfizer făcute pe sub masă de Ursula von Der Leyen, prin intermediul mesajelor pe WhatsApp, email-urilor, sau SMS-urilor, și după dezvăluirile despre legăturile soțului acesteia cu Big Pharma, vă mai dezvălui cel puțin încă două cazuri de conflict de interese și corupție, tot de la nivelul Comisiei Europene:
1. Comisarul European pe Sănătate, Stella Kyriakides, a condus organizația cipriotă “Europa Donna” pentru o lungă perioadă de timp, apoi, timp de câțiva ani, a fost președintele Alianței Europene pentru Cancerul de Sân, ambele fiind reunite în Rețeaua Europeană “Donna”. Aeste organizații sunt dependente, din punct de vedere financiar, aproape exclusiv de marii producători de vaccinuri. Documentele financiare privind sponsorizările primite de Alianța Europeană pentru Cancerul de Sân și Europa Donna, de exemplu, arată că au primit sponsorizări de milioane de euro în ultimii ani de la Pfizer, AstraZeneca, Johnson și Johnson.
2. Comisarul European pentru Piață Internă și Responsabilul cu Strategia de Vaccinare în UE, Thierry Breton, cel care ieri, la braț cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, și-a permis să influențeze procesul legislativ democratic din România, ordonându-le parlamentarilor să voteze de îndată implementarea “certificatului verde”, este un corupt implicat în multiple scandaluri în Franța, dar și în Marea Britanie. Concret, Thierry Breton, acționarul majoritar al companiei IT “ATOS” , i-a atribuit companiei pe care ulterior avea să o conducă, un contract de milioane de euro pentru implementarea de radare, chiar din postura de Ministru al Finanțelor în perioada 2005-2007. Acesta a fost vizat de o anchetă exact pe această speță, fiind acuzat de conflict de interese, primirea de foloase necuvenite și alte fapte asimilate faptelor de corupție.

 Sub conducerea lui Breton, compania ATOS și-a dublat veniturile la 12,3 miliarde de euro și și-a extins activitatea și în alte domenii. Compania și-a băgat mâinile până la coate în multe contracte guvernamentale în UE, de la externalizare IT, până la crearea de sisteme IT pentru autoritățile publice. Compania a fost criticată în ultimii ani din cauza practicilor sale din afaceri. În Marea Britanie, de exemplu, compania ATOS a fost criticată de Oficiul Național de Audit pentru modul în care a gestionat un contract care urmărea să evalueze starea de sănătate, sau „aptitudinea pentru muncă”, a oamenilor. ATOS a creat un sistem informatic care a colectat informațîi medicale personale de la cabinetele medicilor de familie pentru a evalua dacă beneficiile de invaliditate au fost alocate corect. Descrise că acționând „exclusiv în propriul interes pe termen scurt”, facturile emise de ATOS au crescut de trei ori de la un preț preconizat de 14 milioane de lire sterline, la 40 de milioane de lire sterline. Sistemul patronat de ATOS a atras și mai multe critici pentru că îi trimitea pe oameni înapoi la muncă chiar și atunci când aveau probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, sau handicapul sever. Este de mentionat faptul ca in Marea Britanie a prosperat compania condusa de Thierry Breton, avand contracte uriase cu statul, mai exact cu Departamentul Sănătății din Regatul Unit, Serviciul Național de Sănătate Scoțian, Ministerul Justiției, Serviciul Vamal, precum și Casa Regala a Marii Britanii.Având în vedere importanța politicii și finanțării UE pentru compania Atos, nu este surprinzător faptul că Breton face lobby activ în UE. Din noiembrie 2014, oficialii Comisiei au organizat 24 de întâlniri de lobby cu Atos, mai ales pentru a discuta despre economia digitală, strategia industrială și securitatea cibernetică.
Are și mai mult sens totul dacă ținem cont de faptul că același Thierry Breton este cel care se ocupă de implementarea proiectului “Identitatea Digitală Europeană”, sau “Portofelul de identitate digitală”, adică un conglomerat de documente digitale ce urmează a fi adoptat în 2022 la nivelul UE și care va conține cartea de identitate, pașaportul, permisul de conducere, cazierul, datele medicale, datele bancare, etc, ale cetățenilor europeni.  UE a spus că portofelele de identitate digitală ar putea aduce până la 9,6 miliarde de euro (11,7 miliarde de dolari) în venituri suplimentare pentru UE, deci vorbim clar despre o piață emergentă și, că de obicei, nu se investește nici un leu într-un proiect ce nu are finalitate/profitabilitate. Mai mult decât atât, având în vedere termenul limită și demersurile ce trebuie întreprinse, poate așa înțelegem de ce a fost dată rapid HG care reglementează modul în care sunt colectate datele biometrice (amprenta și scanarea facială) ale românilor pentru cărțile de identitate digitale
“Portofelul de identitate digitală” le va permite europenilor să se identifice digital prin scanarea amprentelor digitale și a retinei, atunci când accesează servicii publice și private, cum ar fi accesarea unui cont bancar, cererea de împrumut, depunerea declarațiilor fiscale, înscrierea la o universitate, etc. Comisia Europeană a legat anunțul acestui portofel digital de viziunea sa despre viața post-pandemie.
En fin, având în vedere cele prezentate mai sus, putem spune că acest lobbyist corporatist corupt este direct interesat de adoptarea certificatului verde la nivel european, că un prim pas pentru digitalizarea sistemului medical și, ulterior, a identității noastre. Cu alte cuvinte, fiecare dintre acești eurocrați are un interes personal, sau plătesc acum prețul intereselor anterioare. Desigur că totul este pentru sănătatea dumneavoastră, restul e... conspirație. Sau corupție?

Articol de Iosefina Pascal

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.