Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

COINCIDENȚĂ SAU MAI MULT DE ATÎT? CÎȚU A DEVENIT PENAL DUPĂ O ÎNTREVEDERE CU ȘEFA C.E.

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 08 decembrie 2023 la 10:22, in Politics. 640 vizualizari Intra in discutie Taguricîțu, covid, DNA, Ursula von der Leyen, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nCjC

În luna mai a anului 2021 scriam aici despre un eveniment politic foarte misterios, anume o vizită a premierului Florin Cîțu la Bruxelles, pentru trei întîlniri distincte cu Ursula von der Leyen, șefa CE și cu alți doi grei ai Comisiei, despre care nu ni s-a spus oficial aproape nimic. Discuția lui Cîțu cu von der Leyen a avut loc pe 11 mai 2021, iar acum, aflăm din referatul DNA, că imediat după revenirea în țară Cîțu a aprobat unul dintre memorandumurile de milioane de doze de vaccin pentru care acum dă cu subsemnatul la parchet. Coincidență?

Ce scriam pe 13 mai 2021:

”Premierul României a avut în ultimele două zile trei întîlniri oficiale extrem de importante la Bruxelles, cu mai-marii Comisiei Europene, în urma cărora românii, care i-au plătit din taxe și impozite deplasarea, au aflat că premierul a avut trei întîlniri importante. Și cam atît.
Situație greu de calificat: după ce s-a văzut oficial cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu doi vicepreședinți, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, trei ”zeități” europene, premierul României, Florin Cîțu, a postat pe siteul guvernului doar trei clipuri Youtube în care ni se arată cum s-au făcut pozele de după întrevederi, preț de cîte 30 de secunde.
Atît și nimic mai mult.
Niciun fel de comunicat, oricît de laconic.
Cîțu a informat poporul despre importantele întrevederi doar pe Facebook, la modul „Am avut o discuție detaliată cu Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al CE, cu privire la prioritățile României prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență”, ”O discuție excelentă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al CE, privind aspectele fiscale și bugetare ale PNNR. Am reconfirmat obiectivul guvernului de a asigura o relansare economică și o creștere economică durabilă post-pandemie” și ”Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene, pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula von der Leyen”.
Dacă nu se năștea Zuckerberg, nu am fi aflat nici atît
Pe Twitter, șefa UE, von der Leyen, scrie că lucrează mînă în mînă cu Florin Cîțu pentru finalizarea planului românesc de reziliență”.

Ieri, Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală de către DNA, procurorii punctînd în referatul lor:

”În datele de 19 aprilie 2021 respectiv 13 mai 2021, Cîțu în calitate de prim-ministru, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi aprobat două memorandumuri emise de Ministerul Sănătății, în baza cărora s-ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane”.

Deci, recapitulînd, Cîțu se vede pe 11-12 mai cu trei mari oficiali europeni la Bruxelles, în frunte cu șefa Comisiei Europene, într-o vizită ”pe picior” despre care am fost aburiți că a fost dedicată PNRR.
Imediat ce revine în țară, pe 13 mai, Cîțu pompează steroizi în achiziția de vaccinuri, devenind penal. După alte cîteva zile se lansează la apă măreața campanie ”Ce conține vaccinul?”.
Marea întrebare: vine Ursula von der Leyen la proces, ca martor? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.