Reteaua Corect
Marius Ghilezan

Clubul politic Blocul Suveranist Român are cea mai radicală propunere politică

Scris de Marius Ghilezan in 29 ianuarie 2024 la 11:47, in Politics. 1033 vizualizari Intra in discutie TaguriBlocul Suveranist Român, constitutie, revizuire shortlinkhttp://crct.ro/nCxQ

Blocul Suveranist Român, format din șapte partide, pare a avea cel mai coerent program politic. Poate și cel mai curajos: revizuirea/schimbarea Constituției. Prezent la Conferința “Uniți pentru națiune construim a Treia Republică,” de la Hotel Caro, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, am remarcat teze și antiteze destul de interesante despre cum ar trebui să arate norma fundamentală, adoptată contextului social-politic actual, al asaltului ideologiei woke și al transumanismului.

Din alianţa Blocul Suveranist Român – BSR, înfiinţat în urmă cu trei luni, fac parte: Partidul Dreapta Republicană, preşedinte Silviu Crăescu, Partidul Neamul Românesc, preşedinte Ninel Peia, Coaliţia pentru Naţiune, preşedinte Dan Chitic, Blocul Suveranist Român, preşedinte Florin Eremia, Partidul Reformator, preşedinte Negre Tudor, Partidul Uniunea Populară Social Creştină, preşedinte Stelian Sima.

citește și: Donald Trump câștigă voturile republicanilor “pas cu pas”

Foto: Ilie Alexandru Bumbac

Ca regalist, am fost siderat de prezența unui domn străin, prost vorbitor de limba română, care n-a știut să dezvolte argumentele solide, în susținerea unei Monarhii Constituționale, de drept istoric și nu divin. Enumerarea statelor europene cu monarhii consolidate și recunoscute de națiuni nu este o acțiune suficientă. Să nu știi rolul Dinastiei Române, în consolidarea statului modern român, este o blasfemie, mai ales că personajul se pretinde rudă cu familia regală română! Nu-i dau numele, să nu-i cauzez impostorului mai mult “demage.” În fața unei distinse audiențe – cinstit republicane – a făcut un mare deserviciu singurei forme de guvernământ viabile și pragmatice pentru neamul românesc, în opinia noastră.

Foto: Ilie Alexandru Bumbac

Șapte crai pentru șapte frați pătați

Revenind la dezbaterea pe tema modificării Constituției (nu era clar dacă inițiatorii celui mai serios demers din ultimii ani vor schimbarea sau doar revizuirea), am notat șapte propuneri interesante și nu doar necesare, chiar predictive pentru România de mâine.

  1. Procurorii să nu mai aibă statul de magistrați (așa cum e în multe state occidentale), să nu mai aibă reprezentanți în Consiliul Superior al Magistraturii, iar Procurorul General să fie ales de forul legislativ;
  2. Limitarea prerogativelor prezidențiale și întărirea puterii Parlamentului;
  3. Scoaterea serviciilor secrete din viața politică;
  4. Definirea clară a instituției căsătoriei între două persoane de sex opus: femeie – bărbat.
  5. Revenirea la căsătoria religioasă de odinioară. Preoții să nu mai fie nevoiți să primească certificatul de căsătorie, înainte oficierii serviciului divin;
  6.   Interdicţia tratamentelor medicale experimentale, fără consimţământul scris al pacientului, protejarea identităţii sexuale a copiilor, interdicţia monitorizării cetăţenilor fără aprobarea instanţei şi altele;
  7.  Interzicerea ocupării unor funcţii publice de către foşti membri ai serviciilor de informaţii şi organizarea exclusiv civilă a acestora;

Foto: Ilie Alexandru Bumbac

Ideile mari stau mai mereu în sticluțe mici. Așa m-am gândit, în timp ce audiam argumentele pertinente.

Dezbateri de club englez

Mi-a străfulgerat prin minte, pentru câteva clipe, că mă aflu într-un club de dezbatere londonez. Minute precise alocate, argumente solide, mai puțină retorică, determinare și convingerea vorbitorilor că fac un lucru bun pentru țară au dat evenimentului ținuta elitistă.

Am întâlnit oameni frumoși, personalități marcante, foști miniștri sau ziariști, extrem de entuziaști. Mă gândeam cum poate într-o sală de bal să încapă atâta naivitate.

Pentru Constituantă, trebuie 2/3 din Parlament

Adrian Severin și Sorin Roșca Stănescu i-au mai adus pe autori cu picioarele pe pământ. “Propunerea în bloc a unor articole nu e eficientă. Ideea de a Treia Republică trebuie să galvanizeze întreaga societate,” a spus Adrian Severin, fostul ministru de externe. Colegul meu, Sorin Roșca Stănescu, le-a reamintit teribililor visători că s-a mai încercat o dată revizuirea Constituției, când USL-ul avea peste 70 % din Parlament. Le-a recomandat să nu mai facă greșelile din trecut. Pe vremea când era senator, s-a luptat, alături de un număr consistent de combatanți pentru o nouă constituție, cu scopul de a transforma forului legislativ în Constituantă, singura îndreptățită să înlocuiască fosta Constituție. Publicistul le-a reamintit că zecile de comisii despre punctele de revizuire au înmormântat inițiativa și le-a recomandat celor prezenți să nu facă aceleași greșeli.

Sigur, un  club de dezbateri e ultra necesar României de azi, sfâșâiată în două blocuri: tradiționaliștii și progresiștii.

În comunicarea politică, zona de confort a adversarilor se cheamă dead-set. Adică, nu e de băgăt printre tefeliști cu astfel de propuneri. Dar cine sunt agenții și vocile în stare să cutremure societatea și să o scoată din inerție?

Mă tot întreb, cum va fi convins Ion al meu să aibă urechile ciulite la mesajele Blocului Suveranist Român, în căutare de voturi, nu de răspândit idei frumoase.

Cine crează emoția pentru a Treia Republică?

Ori voturi, ori propagandă pentru intrarea într-o nouă dimensiune. A Treia Republică sună frumos (pentru democrații conservatori, nu pentru noi, monarhiștii), dar ea trebuie să fie vibrată de o parte reprezentativă din societate. Cum vor ieși tenacii lideri din globul constituant, încă nu mi-e clar. Și nici nu știu cum se vor putea răspândi ideile generoase, în lipsa unor apostoli ai celei de-a Treia Republici. Poate că sunt în pregătire la vreo cină de taină, pe care noi nu o știm.

Voturile se câștigă în paradigma zilelor de azi cu buldozerul sau cu propaganda. Într-o lume, în care lozinca are titlul executoriu, nu știu dacă dilematicul mai e băgat în seamă. Poate fi chiar ridicol, într-o societate preocupată de alte teme.

YouTube video

Și mai e ceva. Pentru ca ideile Blocului Suveranist Român -BSR să prindă la electorat, trebuie identificat Voldemortul, adică noul Dragnea care s-a învelit în constituție și e dușmanul schimbării.

Mi-e teamă că cei șapte președinți ai BSR se află în aceeași situație a Sinodului de la Constantinopol, când turcii, ciuma, cruciații băteau în poarta Sfintei Sofia, iar ei discutau despre sexul îngerilor.

P.S. Apropos, despre prevederile referitoare la articolul legat de căsătoria între persoane de sex opus. “Sexul este identificat de la naștere, până la 18 ani,” zic inițiatorii. După această vârstă, aceștia lasă libertatea persoanelor să-și aleagă sexul.

VOCILE LUMII

Adrian Severin

„Părinții fondatori ai Constituției din 1991 au gândit pentru președinte, funcția de mediator între puterile statului, nu cea ce se întâmplă astăzi. Noua Constituție (modificată în 2004) este prost aplicată. Nu există regim prezidențial sau semi-prezidențial. Ideile generoase pot fi acceptate de societate, mai ales că sinapsele sunt mai deschise într-un an electoral” – a spus Adrian Severin, de la pupitrul destinat vorbitorului, la Conferința “Uniți pentru națiune construim a Treia Republică,” de la Hotel Caro, organizată la sfârșitul săptămânii trecute.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.