Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

CIUDATENIILE DIN SPATELE UNEI DEMISII DIN PARLAMENT

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 20 aprilie 2022 la 12:15, in Politics. 566 vizualizari Intra in discutie Tagurideisie, Gheorghe Carp, liberal, Parlament, PNL shortlinkhttp://crct.ro/nztd

Un gest care ar merita ceva mai mult atenție, pentru că el trădează modul în care politica se face, în România, strict după interese personale și cu sfidarea deplină a alegătorilor. E vorba de demisia din parlament a senatorului PNL de Bihor, Gheorghe Carp, despre care aflăm că urmează să preia șefia spitalului județean din Oradea. Ce ar fi atît de spectaculos legat de o demisie?

Să o spunem pe scurt.

Medicul Gheorghe Carp este, de mulți ani, un mare apropiat al greului liberal orădean Ilie Bolojan, cînd primar, cînd baron județean, cum e cazul în acest moment. Din această postură, Carp a avut o evoluție cel puțin bizară, abandonînd domeniul medical în favoarea politicii, apoi invers, și iar invers și tot așa, de parcă omul nu se poate niciodată hotărî ce vrea: medicină sau politică?

Localele din 2008 l-au prins manager la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, de unde pleacă pentru a fi consilier local și, ulterior, viceprimar al Oradiei, din partea PNL. În ianuarie 2012, el demisionează din funcție și redevine manager de spital, la județean. În 2020, Carp renunță la spital pentru a candida la Senat și devine unul dintre cei doi senatori ai PNL în Bihor. Abandonarea domeniului medical s-a produs în plină pandemie, într-un moment cînd Carp fusese însărcinat cu coordonarea tuturor spitalelor din județ.
Sănătatea se pleca iar în fața politicii.

După acest moment, în parohia lui Bolojan – din 2005 pînă azi prefect, secretar general al guvernului, primar de Oradea trei mandate ori președinte de CJ – se pune la cale și se finalizează fuziunea dintre spitalul municipal și cel județean, ceea ce duce la nașterea celui de al doilea mare spital din România după cel universitar din București, cu 1.937 paturi și cu 4.500 de angajați, aproape de două ori mai mulți decît are Casa Poporului.

După ce gigantul medical e lansat la apă, doctorul Carp, printr-o firmă creată de soția sa, concurează fără contra-candidați pentru obținerea managementului în următorii patru ani și o obține, printr-un concurs derulat la o lună după marea fuziune, suspectat a fi aranjat special pentru el.
După ce firma sa își vede sacii în căruță, Carp trădează iar politica și demisionează din fotoliul senatorial unde a fost trimis de bihoreni.

Cum explică el decizia, într-un interviu de zilele trecute pentru Ebihoreanul.ro”Nu fac un secret că eram oprit pe stradă şi rugat de colegi: „Veniţi înapoi!”(…) Eu consider că revenirea mea este o soluţie pentru a continua dezvoltarea spitalului şi pot reveni ca să termin treaba pe care am început-o. Deşi, credeţi-mă, viaţa de senator e mult mai liniştită decât cea de manager.”

Carp respinge ideea concursului aranjat printr-un caiet de sarcini pe profilul său: ”Condiţiile din caietul de sarcini nu erau exclusiviste, cu dedicaţie pentru mine. Ca dovadă, timp de o lună, cât licitaţia a fost în desfăşurare, nimeni nu a cerut o corectare a condiţiilor.”
Cine să conteste condițiile, însă, în absența oricărui alt competitor?
Unica întrebare care ar mai rămîne e pentru ce demnitate va cere liberalul Carp votul bihorenilor în 2024, după ce se va plictisi iar de medicină? Primar, europarlamentar, senator, consilier? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.