Reteaua Corect

Cine sunt cei mai prolifici parlamentari din Opoziție

La aproape doi ani de mandat, o privire mai atenta pe activitatea parlamentara, ne arată ca nici parlamentarii puterii, dar nici ai opoziției, nu se omoară cu munca. Iar pentru cei mai mulți parlamentari, somnul și lenea se plătesc bine. Dacă de regula, lupa sta pe parlamentarii puterii, azi o sa ne uitam mai atent și in zona opozitiei, acolo de unde ar trebui sa vina și mai multă seriozitate, relatează Știripesurse.ro.

Cel mai prolific deputat de opoziția parlamentara provine din rândul PNL, Florin Roman, deputat de Alba. A inițiat 111 inițiative legislative, din care 9 au fost deja promulgate. Deputatul PNL de Alba este unul din cei mai vocali opozanți și s-a făcut remarcat in cauza Centenarului. El este autorul amendamentului prin care Alba Iulia este declarată “Capitala Marii Uniri”, deputatul care s-a luptat cel mai mult pentru realizarea Monumentului Unității de la Alba Iulia. A fost deputatul care a pus alimentele pe tribuna Parlamentului la moțiunea de cenzura împotriva guvernului Tudose și care a inițiat legea împotriva radarelor ascunse. In, USR activitatea parlamentara nu este la fel de stralucita ca in cazul spectacolului oferit de partidul lui Dan Barna.

Cele mai multe inițiative ii aparțin lui Cristina Iurisniti, 97 din care 7 transformate in legi. Majoritatea legilor vin in sprijinul invatamantului. Iurisniti este foarte activa la nivelul comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor.

La PMP, veteranul Petru Movilă tine steagul sus. Nu este doar vocal, ci și un parlamentar cu multe inițiative: 105, din care 6 transformate in legi. In cazul lui Movilă, mare realizare sta in legea pentru construcția autostrăzii Moldovei. Așadar se poate si din opoziție! Dar cu o floare sau trei, nu se face primăvara...

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.