Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Cine l-a lucrat pe președinte? Iohannis, daune totale de imagine

Klaus Iohannis are probleme severe de imagine pe motiv de imagini. Mai exact, imagini apărute ieri misterios pe Facebook, care îl arată profund deconectat de la problemele ce zguduie nația, cu referire la cazul Caracal. Marea întrebare nu e de ce face președintele shootinguri foto pe muzică de jazz, la Cotroceni. Ci cum a fost posibil să se afle asta.

În 1996, președintele României, Ion Iliescu, aflat în cursa pentru un nou mandat, a făcut o mică eroare care l-a costat scump. În afișele electorale în care se prezenta ca fiind aproape de cei mulți și necăjiți, Iliescu a apărut cu un ceas Rolex de aur la mînă. După ce informația a explodat în presă, afișele au fost retrase și înlocuite, cu un preț enorm, desigur. Dar gafa fusese deja făcută și nu a mai putut fi reparată. În plus, s-a vehiculat că unii din stafful președintelui observaseră chestiunea încă înaintea multiplicării pozelor, dar tăcuseră misterios.

Azi, aflăm din presă că președintele Klaus Iohannis a aranjat o ședință foto profesionistă la palatul Cotroceni, desfășurată pe muzică de jazz. Dezvăluirea e făcută chiar de artistul fotograf, pe pagina sa de Facebook.

„Sunt un om norocos. În ultima vreme am întâlniri remarcabile. Deseori o duc şi pe Martha cu mine, să înveţe, să înţeleagă, să-şi amintească. În definitiv suntem ce sunt amintirile noastre. Deunăzi am avut un shooting cu preşedintele României. Martha a vorbit în limba germană cu domnul Iohannis, au comunicat foarte bine, despre şcoală, despre viaţă. Apoi Martha a pus Jazz pe telefonul mobil, ca să spargă liniştea Cotrocenilor, iar eu am încins blitzul… A ieşit bine.
Dacă ar fi să descriu experienţa mea într-un singur cuvânt, ar fi – empatie.
Uneori există pur şi simplu “chimie” între oameni, indiferent de vârstă, statut, funcţie.
Îmi iubesc meseria, îmi ador fiica, vă îndemn să ieşiţi la vot!”, a scris fotograful Simion Buia, conform Mediafax.

Azi dimineaţa postarea a fost ştearsă.
Simion Buia e cunoscut în România cu titulatura de ”fotograful vedetelor”, autor al unor proiecte lansate acum cîțiva ani sub numele „Romanian Actors by Simion Buia” sau „Actorii şi Fotograful”. Un artist de calibru, cum s-ar spune.

Dacă președintele a apelat la el, în condițiile în care președinția are fotograf propriu, e limpede că nu poate fi vorba decît de fotografii pentru afișele electorale. De altfel, jurnalista Ana Maria Roman a sesizat deja, pe Facebook, că una dintre imagini e inspirată de o imagine celebră cu Barrack Obama.

 

Însuși faptul că președintele a rămas în week-end la Cotroceni relevă importanța shootingului.

Numai că asemenea operațiuni de ninel înalt reclamă întotdeauna discreție, posibil să includă chiar contracte scrise privind confidențialitatea. Cum a fost cu putință ca imagini și informații despre shootingul lui Iohannis să apară atît de lejer în spațiul public e o întrebare de prim rang.
Însuși faptul că marfa a fost ștearsă ulterior dovedește că a apărut imediat un feed back negativ; foarte probabil un telefon nervos de la Cotroceni.

Președintele are și el dreptul la ședințe foto pentru campanie, ca orice om politic.
Numai că imaginile difuzate în media arătînd ce preocupări ”zîmbitoare” are șeful statului în timp ce o Românie îndurerată stă lipită de ecranele TV urmărind tragedia de la Caracal, nu prea sunt de natură să-l ajute pe candidatul Iohannis.
Și cu atît mai puțin informația că se trage în poze fix cu o adolescentă aidoma celor pe care le caută autoritățile de o zile bune prin gropi, rîuri și holde.

Ghinion?
Ori Klaus Iohannis a fost lucrat profesionist de cineva? 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.