Numirea a fost confirmată printr-un vot în seara zilei de 18 mai, potrivit CNN.
În februarie, ministrul de externe Dmitri Kuleba a confirmat că agenția a primit o cerere din partea Statelor Unite de a o numi pe Brink.
Ministerul Afacerilor Externe a demarat procedura de aprobare a candidaturii sale. Pentru a deveni ambasador, Brink trebuie să-și prezinte acreditările președintelui Ucrainei.
De remarcat că pe 18 mai, Ambasada SUA și-a reluat activitatea la Kiev, după o pauză de trei luni din cauza unei invazii rusești.
Postul a rămas vacant de trei ani
Ucraina așteaptă de aproape trei ani numirea unui nou ambasador. Președintele Donald Trump concediase fostul ambasador în mai, 2019. De atunci nu a mai existat un ambasador permanent al SUA în Ucraina.
Ce se știe despre Bridget Brink?
Și-a început cariera diplomatică la Departamentul de Stat în 1996. În 1997-1999 a fost ofițer politic consular la Ambasada SUA în Serbia.
Până în 2002, Brink a lucrat ca funcționar în Cipru, iar până în 2004 ca asistent special al secretarului de stat adjunct al SUA pentru Afaceri Politice în Europa, când Colin Pavel era secretar de stat.
Ea a fost, de asemenea, lider politic și economic la Tbilisi din 2005 până în 2008. În 2011, s-a întors în Georgia ca adjunct al șefului de misiune al Ambasadei SUA la Tbilisi. Din 2014 până în august 2015, a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Tașkent.
Din 2019, Brink este ambasadorul SUA la Bratislava, Slovacia.
Ziare.com
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.