Reteaua Corect
Val Valcu

Cine dirijeaza protestele din Piata

Fara indoiala, majoritatea protestatarilor sunt oameni ingrijorati de soarta mediului sau revoltati de coruptia autoritatilor. Cine se afla, insa, in spatele protestelor, cine le conduce ”pe orizontala”, aparent fara lideri si fara organizare formala?

Din punct de vedere al discursului si al motivatiei, puteam banui o grupare din preajma lui Traian Basescu. Atacarea Guvernului ar fi scopul. Asa a procedat si USL cand se afla in opozitie. Daca o face direct, tabara portocalie nu are credibilitate, asa ca actioneaza ca presa basista: pretinde ca este independenta. Probabil spera sa ii aduca voturi stagnarea economica, somajul si saracia care se vor accentua, odata cu alungarea investitorilor si blocarea dezvoltarii industriale a tarii.

Odata ce este pastrat anonimatul sursei, discursul pe care il practica de 10 ani Traian Basescu poate fi amplificat cu sute de decibeli. De la contestare se ajunge la o revarsare de ura. Se asuma majoritatea, intr-un total dispret al democratiei. Celor care au alta opinie li se refuza nu doar dreptul la a-si spune parerea, ci si dreptul la existenta.

Totusi, nu cred ca revarsarea de ura dirijata de coordonatorii protestelor poate fi explicata prin razboiul lui Basescu. Acesta nu ar risca, generand o miscare pe care nu o poate controla. Iar un eveniment de saptamana trecuta imi confirma ca altii sunt autorii.

Daca ar fi fost Basescu, era cel mai potrivit moment sa genereze un nou front de protest anti-guvernamental. Guvernul a autorizat inceperea exploatarii cu cianuri la mina Certej. Pai, nu erau cianurile pericolul care ameninta Romania? Nu mediul curat si apele tarisoarei erau aparate de frumosii din Piata? De ce nu urla nimeni, de ce nu se bate cu sticla in asfalt? Pentru ca dirijorul preotestelor are ce are cu Rosia Montana. Obiectivul de doua decenii al Ungariei si al UDMR, pariul facut de fundatiile si asociatiile miliardarului anti-RMGC.

Oportunisti, rusii s-au folosit si ei de curentul eco, la Pungesti. Dar este clar ca dirijorul are un singur obiectiv: sa blocheze exploatarea de la Rosia Montana.

SURSA: Dcnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.