Reteaua Corect

Cine are curaj să-l sancționeze pe Orban?

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează în birou arătând un dispreț total pentru legile din România şi da senzația că actele normative sunt doar pentru muritorii de rând nu și pentru el și acoliții lui. Într-o fotografie intrată în posesia redactorilor BZI și care ar fi fost făcută în urmă cu doar câteva zile, în plină pandemie de COVID-19, premierul Ludovic Orban apare fumând într-un birou luxos, la o discuţie relaxată și bea alcool, wiskey scump și Șampanie fină, alături de vicepremierul Raluca Ţurcan și de miniștrii Bogdan Aurescu și Virgil Popescu, scrie bzi.ro.

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează in biroul lui, încălcând flagrant toate legile din România şi da senzația că actele normative sunt doar pentru muritorii de rând nu și pentru el și acoliții lui. Într-o fotografie intrată în posesia redactorilor BZI și care ar fi fost făcută în urmă cu doar câteva zile, în plină pandemie de COVID-19, premierul Ludovic Orban apare fumând într-un birou luxos, la o discuţie relaxată, stropită cu wiskey scump și Șampanie fină, alături de câțiva colegi din Guvern. Alături de premier, mai apar în fotografii vicepremierul Raluca Ţurcan, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Premierul Ludovic Orban bea alcool și fumează în biroul lui, discutând probabil despre “măsurile de austeritate”

În primul rând, cei prezenți în fotografii nu respecta niciun moment distanțarea socială și nu poartă masca, deși este obligatorie în spațiile închise, în perioada stării de alertă. Să înțelegem că aceste obligații prevăzute de lege sunt doar pentru muritorii de rând, în timp ce pentru unii membri ai Executivului, legea este doar o cârpa de şters pe jos?

În al doilea rând, premierul Ludovic Orban mai încalcă un act normativ: acela prin care este interzis să fumezi în spațiile închise! Și de data asta, președintele PNL, Ludovic Orban arată un dispreț total faţă de lege!! Probabil ca Orban se crede stăpânul României și știe că nicio instituție nu are curaj să-l cerceteze.

 

Probabil că tot cei prezenți la această masă, plină de băuturi scumpe, discutau despre creditele pentru IMM-URI, despre creșterea punctului de pensie sau despre susținerea firmelor care dau faliment în plină pandemie!
Politica de austeritate impusă de guvernul PNL se face așadar la o ţigară și este stropită cu șampanie, bere și wiskey!
Din câte se pare, conform unor surse, poza a ajuns întâi la fostul deputat liberal Marius Bodea, președintele Comisiei de Transporturi (tema întâlnirii era legată de Infrastructură rutieră). Marius Bodea a “scăpat” fotografia pe internet că să se răzbune pe Ludovic Orban că nu l-a pus candidat la Primăria Iaşi! Și uite așa, indiferent cine a dat poza, deputatul PNL, Marius Bodea sau altcineva din partid, este clar că liberalii se dau în gât unii pe alții și dovedesc romanilor că nu dau doi bani pe lege.

„Poza este făcută în biroul premierului Ludovic Orban, la etajul 1, în Victoriei, în cabinetul Ion Antonescu. În același birou au stat Boc, Năstase și Tăriceanu. Premierii care nu au stat acolo sunt Cioloș, Ponta, Grindeanu și Dăncilă. În mod normal, la masa aceea stă Ludovic Orban”, au declarat surse guvernamentale.

Ce riscă Ludovic Orban după ce a fumat în birou?

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţionala de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţionala de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

bzi.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.