Reteaua Corect

China a început exercițiile militare cu muniție reală, în jurul Taiwanului

Scris de newsreporter in 04 august 2022 la 09:52, in Politics. 272 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, exercitii militare, Taiwan shortlinkhttp://crct.ro/nzXP

Cea mai importantă rundă de exerciții militare chineze în jurul insulei Taiwan a început, potrivit presei de stat de la Beijing, relatează Ziare.com.

"De la ora 12:00 azi (n.r. 07:00, ora României) până la ora 12:00, pe 7august, Armata Populară de Eliberare desfășoară un important exercițiu de antrenament militar și a organizat foc cu muniție reală.

În timpul acestor exerciții de luptă, au fost selectate șase zone majore din jurul insulei și în această perioadă toate navele și aeronavele nu ar trebui să intre în zonele maritime și în spațiul aerian relevante”, a transmis presa de stat, citată de The Guardian.

Cele șase zone identificate înconjoară insula și, se suprapun parțial cu apele teritoriale taiwaneze. Unele sunt, de asemenea, foarte aproape de porturi cheie, iar autoritățile taiwaneze au acuzat Armata chineză că a condus efectiv o blocada - o acuzație foarte serioasă.

„Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez a desfășurat joi exerciții militare la scară largă și activități de antrenament, inclusiv exerciții cu foc real în jurul insulei Taiwan”, a adăugat radiodifuzorul chinez.

Meng Xiangqing, profesor la Universitatea Națională de Apărare, a declarat pentru televiziunea de stat chineză că locațiile ar putea oferi o imagine instantanee a modului în care s-ar putea desfășura o operațiune militară reală împotriva Taiwanului.

„De fapt, acest lucru ne-a creat condiții foarte bune când, în viitor, ne vom remodela peisajul strategic care să conducă la unificarea noastră”, a spus Meng, potrivit unui raport Reuters.

Forțele chineze din două zone din largul coastei de nord a Taiwanului ar putea să sigileze Keelung, un port major, în timp ce atacuri ar putea fi lansate dintr-o zonă de la est de Taiwan, vizând bazele militare din Hualien și Taidong, a spus el.

„Ușile” către Kaohsiung ar putea fi închise de armata chineză în largul coastei de sud-vest, a adăugat Meng.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele sale armate „operează ca de obicei” și monitorizează împrejurimile. „Nu căutăm nicio escaladare, dar nu dăm înapoi când vine vorba de securitatea și suveranitatea noastră”, a transmis ministerul.

Oficialii din Taiwan au spus că exercițiile încalcă regulile Națiunilor Unite, invadează spațiul teritorial al Taiwanului și reprezintă o provocare directă pentru navigația aeriană și maritimă liberă.

China efectuează exerciții pe cele mai aglomerate căi navigabile internaționale și rute aeriene și acesta este „un comportament iresponsabil, ilegitim”, a declarat Partidul Democrat Progresist din Taiwan, aflat la guvernare.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.