Reteaua Corect

Ceaușescu, prietenul lui Iohannis, persecutat de Dragnea

În imaginea postată îl vedeți pe Ceaușescu alături de Klaus Iohannis. În toată splendoarea lor. Ceaușescu nu e chiar Ceaușescu. Este Marian Moroșanu, pe care îl cunoașteți din aproape toate imaginile #Rezist. Iar porecla lui de mai mulți ani este Ceaușescu, întrucât acest revoluționar, primul care a intrat în clădirea Comitetului Central atunci când a fost dat jos ultimul dictator comunist, a fost bătut crunt câteva luni mai târziu, în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, desfigurat și a rămas cu un defect de vorbire, de care el a profitat ridiculizându-l pe Ceaușescu. Este unul dintre martorii cheie în cele două dosare deschise de Parchetul Militar pentru genocidul din decembre 1989 și pentru represiunea din cursul Mineriadei. Astăzi, este prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Marian Moroșanu a intrat în conflict cu reprezentați ai departamentului pentru revoluționari ai Guvernului României, instituție monopolizată practic de foști milțieni și foști securiști, care au jucat diferite roluri în reprimarea demonstranților din 21 decembrie 1989 și, ulterior, în executarea fără milă a celor care protestau în prima parte a anului 1990 împotriva regimului Ion Iliescu. S-a dus pe bună dreptate la Guvern, pentru a cere socoteală și explicații referitor la nominalizarea unor personaje sinistre în funcții cheie în departamentul destinat revoluționarilor, de pe urma cărora câștigă o mare influență și sume bănești extrem de consistente. A fost dat afară și aruncat în stradă ca o zdreanță.

Și, astfel, Moroșanu, zis Ceaușescu, a devenit unul dintre cei mai aprigi contestatari în stradă a Guvernării PSD plus ALDE. Practic, Guvernul și-a făcut un dușman, fără să câștge nimic în schimb. Moroșanu, zis Ceaușescu, a devenit unul dintre cei mai activi și violenți agenți #Rezist. Are loc o răfuială non stop. El, Moroșanu, zis Ceaușescu, îl hăituiește pe Valer Dorneanu, membru al Curții Constituționale, îi pichetează casa lui Florin Iordache, șeful Comisiei juridice din Parlamentul României și fost ministru al Justiției, îi pictează mizerii pe gardul reședinței lui Niculae Bădălu, viceprim-ministru în Guvernul Dăncilă și îi aleargă pe străzi pe mulți dintre reprezentanții de marcă ai alianței la guvernare.

Nici poliția nu se lasă. Nu trece săptămână și Moroșanu, zis Ceaușescu, primește acasă amenzi. La începutul acestui an, au fost patru dintr-o lovitură. Pentru încălcarea legilor statului sub forma unor contravenții, pentru că nu i s-a făcut vreun dosar penal, la începutul acestui an a primit patru procese verbale și are de plătit scurt 1600 de lei. În același timp, polițiștii l-au informat că vor mai sosi în aceste zile încă două amenzi, pentru faptul că a utilizat celebra inscripție „M... PSD”.

Este un război care pare că nu se mai termină. Mă întreb, oare ce nevoie a avut Guvernul PSD să-și mai facă un dușman? Un dușman aproape intangibil. Pentru că nimeni nu poate contesta nici statutul său de revoluționar, nici statutul de victimă a unei Mineriade, un om care a suferit represalii crunte pentru atitudinea sa civică.

Singurul care cred că se bucură, este personajul din imagine. Klaus Iohannis, care profită de pe urma prostiei unui Guvern și a suferințelor unui erou. Amin!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.