Reteaua Corect

CEA MAI ȘOCANTĂ ȘTIRE A MOMENTULUI: CE ASCUNDE TENTATIVA DE PUCI DIN GERMANIA?

Cea mai stupefiantă știre a momentului de pe mapamond își face cu greu loc în media noastră printre altele infinit mai sterpe: țară-locomotivă a Europei, Germania, a trebuit să se întrebuințeze azi din greu pentru a bloca o lovitură de stat! Ultima oară cînd am auzit așa ceva – puci în inima Europei – a fost în filmul ”Salamandra” din 1981, unde un grup de extremiști, militari și aristocrați plănuiau o lovitură de stat în Italia. Dar acum ni se spune că e versiunea reală și halucinantă, în același timp. Ce se întîmplă în Germania? Ce se întîmplă în Europa, în ansamblu? Și ce legătură ar putea avea lovitura de stat cu războiul mut dintre europeni și americani?

O grupare teroristă ar fi planificat o lovitură de stat în Germania, relatează Deutsche Welle. 25 de persoane au fost arestate. Gruparea ar fi încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Organele de anchetă au destructurat o grupare teroristă acuzată că planifică de minimum un an o lovitură de stat în Germania. În zorii zilei de azi, au fost arestaţi 22 de prezumtivi membri ai grupării, precum şi trei prezumtivi susţinători, a comunicat Procuratura Federală din Karlsruhe. Concomitent, în 11 landuri federale au fost percheziţionate mai bine de 130 de imobile, locuinţe şi birouri. Potrivit Procuraturii Federale, persoanele arestate sunt aşa-numiţi „Reichsbürger”, care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania.

Gruparea a încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Ea şi-a format un „braţ militar” şi un consiliu, condus de „Heinrich XIII P. R.” Acesta este, potrivit mass media, un nobil din Frankfurt am Main, întreprinzător în branşa imobiliară, care deţine un castel de vânătoare în localitatea Bad Lobenstein din landul Turingia.

Gruparea plănuia alcătuirea unui guvern interimar, care trebuia, „potrivit narativului clasic al Reichsbürger-ilor”, să negocieze cu puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial noua ordine de stat în Germania. Din perspectiva grupării, partenerul central de discuţii nu putea fi decât Federaţia Rusă. „Heinrich XIII P. R.” ar fi intrat deja în contact cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse în Germania. Dar, „potrivit cercetărilor de până acum, nu există indicii că partenerii săi de discuţii ar fi reacţionat pozitiv la planurile sale”, a mai comunicat Procuratura Federală.

În percheziții au fost implicați peste 3.000 de polițiști și forțe de securitate din 11 landuri, mai aflăm din presa externă.

Șoc și groază.

Cu 3000 de polițiști germani ataci și cucerești o țară baltică.
Dacă cifra e reală, situația e dramatică.
O lovitură de stat în inima UE e ceva de neimaginat. Răsturnarea puterii la Berlin ar avea consecințe inimaginabile, mult peste invadarea Ucrainei de către ruși.

Ce este adevăr și ce este joc de imagine în imensul scandal din Germania?

Situația se știe că e gravă în țara lui Schoz: populația e cu nervii întinși la extrem din cauza facturilor, a inflației șamd; mai-marii industriei sunt furibunzi din cauza perspectivelor prăbușirii economice a țării, pe fondul crizei energetice; tot mai multe informații de culise susțin că în rîndul armatei, poliției, serviciilor secrete și chiar al magistraților crește revolta împotriva politicii servile în raport cu Washington; guvernul de la Berlin se mai ține într-un fir de ață.

Exact într-un asemenea moment, cel mai grav pentru Germania de după război, vine informația tentativei de lovitură de stat, una pregătită de mai mulți ani, ni se spune.

Oare chiar a fost o tentativă de puci, sau asistăm, mai degrabă, la o manevră germană de imagine prin care să se scoată la lumină exact creșterea exponențială a nemulțumirii cetățenilor germani față de vasalitatea în raport cu SUA?

Scandalul vine în timp ce ia amploare alt mare scandal, unul care pune în pericol însuși conceptul de piață liberă, după ce Biden a decis să aloce industriei americane subvenții de stat de aproape 400 de miliarde de dolari, deghizate în stimulente ecologice. Macron a mers urgent la Casa Albă pentru a cere anularea deciziei, care va lovi dramatic industria europeană; nu a repurtat niciun succes, doar vagi promisiuni. Imediat după discuțiile sterile, Scholz a anunțat abandonul investiției masive în înarmarea țării sale, așa cum stabilise după izbucnirea invaziei ruse în Ucraina.

Germania, și nu doar ea, scria ieri Politico.eu, se pregătește de manevre similare celei americane, de investit bani în salvarea propriilor industrii.

”Ultimul mare apărător al comerțului liber bazat pe reguli – Uniunea Europeană – este pe cale să cadă. Se întâmplă cu încetinitorul și impactul va fi dureros. Dacă cel mai mare bloc comercial din lume renunță la conceptul de piață liberă, întreaga economie globală va fi rănită. Dar un astfel de rezultat pare din ce în ce mai probabil, pe măsură ce Comisia Europeană și puternicul său departament comercial sunt supuse unei presiuni intense pentru a se alătura Chinei și Statelor Unite într-un joc de interes economic și protecționism” scrie Politico.eu.

Este prezumtivul puci din Germania un mod al Berlinului de a transmite lumii că situația e gravissimă și că ar putea scăpa de sub control dacă nu se iau măsuri hotărîte, inclusiv stoparea războiului din Ucraina?

E doar o ipoteză, deocamdată.
Scandalul loviturii de stat trebuie urmărit cu atenție, în opinia noastră, în perioada care urmează, pentru că e greu de crezut că e un simplu balon de săpun. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.