Reteaua Corect

Ce zice Viorica Dăncilă despre dosarul vizând migrația

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că migraţia este un dosar "extrem de dificil", iar România, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, va face tot posibilul pentru a se avansa în direcţia unei viziuni comune privind sistemul european de azil, scrie Agerpres, potrivit Știripesurse.ro.

"Migraţia este un dosar extrem de dificil şi controversat, cu mai multe dimensiuni şi arii de acţiune. Acest dosar (...) a dominat, pot să spun, în ultimii ani agenda europeană şi reflectă, în acelaşi timp, şi una dintre preocupările majore ale cetăţenilor europeni. Noi suntem pe deplin conştienţi de importanţa pe care statele membre şi toate instituţiile europene o acordă acestei problematici, precum şi de gradul sporit de atenţie acordat subiectului în mediul public european. După cum a dovedit-o şi experienţa preşedinţiilor anterioare, nu este deloc un subiect facil şi lipsit de incertitudine. Pot să vă spun că vom face tot posibilul pentru a încerca să avansăm în direcţia unei viziuni comune privind sistemul european comun de azil. Vom continua să susţinem din această nouă postură de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene demersurile şi instrumentele vizând o abordare cuprinzătoare a fenomenului, prin continuarea iniţiativelor de cooperare pe dimensiunea externă în dialogul cu statele terţe de origine şi de tranzit, prin susţinerea fermă a eforturilor de consolidare a frontierelor externe, dar şi prin continuarea eforturilor în plan intern în direcţia unor soluţii echilibrate, care să satisfacă diferenţele de viziune şi aşteptările statelor membre. Aşa cum aţi spus, este un dosar extrem de dificil, dar sperăm să obţinem un consens în cadrul acestui dosar", a afirmat Dăncilă, la Radio România Actualităţi.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă, în opinia sa, se va putea obţine un consens la nivelul statelor membre UE în ceea ce priveşte dosarul migraţiei.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.