Reteaua Corect
Stelian Tanase

Ce ne transmite Iohannis de la NATO?

Ce va fi după revocarea Laurei Codruța Kovesi? Imi pare rău că a plecat de la sefia DNA fără să aflam ce căuta în podgoria lui Sebastian Ghiță ca și despre partidele lor de baschet. Ghiță are azi mai multe dosare pentru corupție la DNA și e-n pribegie la Belgrad. Nu am aflat nici ce căuta în vila generalului Gabriel Oprea din Drumul Sării împreună George Maior, Florian Coldea i tutti quanti. Era interesant de aflat. Nu știm nici ce e protocoalele cu SRI-ul pe care le-a parafat și aplicat. Multe lucruri nu le știm, vobesc despre noi, partizanii ei. Cum am ieșit pe stradă de multe ori să protestez pentru a o apăra și pentru a susține campania DNA împotriva corupției, cred – naiv cum sunt- că aș avea oarecare drept să aflu.

Interesant mi se pare faptul ca partizanii ei nu se referă la aceste episoade – par lămuriți sau nu vor să audă ca să nu le fie maculat idolul. În aceasta complicată afacere de stat nu e nimeni imaculat. Nu e vorba despre sentimente ci despre interese. Or, interesele se schimbă. Azi cu Băsescu, mîine cu Oprea si Maior, poimîine cu Iohannis. Vintul iși schimbă direcția frecvent. Fanii, aplaudacii, vinătorii de autrografe, prostitii, naivii ne ținem după statuia idolului din pură emoție. Simtim nevoia să kovesi 3ne dedicăm unei cauze, unei persoane. Nu e nimic rațional aici pentru că nu ne punem întrebările necesare.

Ce va fi acum? Greu de precizat. Klaus Iohanis ne-a asigurat de la Bruxelles ieri, pe fundalul summit-ului NATO, că lupta anticorupție va continua. A vrut să fie auzit de urechile liderilor occidentali, mai puțin de auzul nostru. A mai spus că va da dovadă de o mai mare abnegatíe decît a arătat pină acum. Cum se va intimpla asta, nu am nici cea mai vagă idee. Nici el nu a precizat și nici nu cred să știe. Mă întreb ce resort interior îl va face să-si schimbe metehnele si tabieturile lui arhicunoscute. Va deveni mai harnic, se iohannisva scula mai devreme dimineața, va renunța la week-end-urile petrecute la Sibiu? Va fi mai prezent pe cimpul de bătălie? Va renunța la expectativă, la indiferență și dispreț!? Va deveni peste noapte mai priceput la politică!? Va avea mai mult chef să o facă.

Concret, cred că a vrut să ne îmbărbăteze cumva. Să ne facă să uitam dezamăgirea pe care ne-a produs-o. Să șteargă impresia penibilă pe care a lăsat-o. Pe scurt – de la Bruxelles ne-a pasat o ploaie de vorbe goale. Ne-a încurajat să ne mai ținem pe picioare după atîtea și atîtea bătălii pierdute după instalarea sa la Palatul Cotroceni. Trebuie oare să-i mulțumim?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.