Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

CE A CAUTAT PREMIERUL CIUCA LA ABU DHABI? RASPUNS: A VIZITAT MOSCHEI

Ce a făcut cu adevărat premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe? Vă spunem noi: nimic. S-a plimbat și a vizitat moschei. Răstimp, parlamentari ai patriei se plimbă prin Sharm El Sheik, Praga ori Instanbul la tot felul de evenimente de importanță discutabilă, dar cu mare potențial de turism & shopping. Și tot răstimp, în România facturile explodează, iar românii cad în depresie.

În urmă cu o săptămînă, spun sursele Inpolitics, ar fi trebuit să aibă loc în Emiratele Arabe o vizită a unei delegații ministeriale conduse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care urma să discute în Abu Dhabi despre o posibilă preluare a Tarom de către compania Emirates, interesată, totodată, de construirea unor aeroporturi cargo în cîteva orașe de la noi, precum Brăila.

În ultima clipă, Grindeanu s-a trezit cu o solicitare neuzuală din partea premierului Ciucă: să amîne vizita cîteva zile, ca să vină și el. Fără un motiv anume. Grindeanu nu a avut încotro, dar asta a dat toată vizita peste cap. Ciucă a mers ieri și alaltăieri în Emirate, s-a văzut cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele EAU, şi cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU, iar comunicatele seci de presă ne-au informat că s-au discutat ”proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT”.

În fapt, nu s-a mai discutat nimic, pentru că intrarea lui Ciucă a dat peste cap programul inițial, iar premierul nu avea, oricum, nimic concret în buzunar. Așa că vizita de lucru a devenit una de protocol, cu plimbări lui Ciucă, Virgil Popescu, Adrian Chesnoiu și Grindeanu pe la moschei și cam atît. Nici acum nu e clar interesul brusc pentru vizită al premierului, dar se aude că PNL lucrează la ”internaționalizarea” lui, în perspectiva candidaturii la președinție.
E, oricum, vremea vizitelor exotice pe linie politică. O delegație de parlamentari ai PSD și PNL s-a deplasat recent la Sharm El-Sheik, luxoasa stațiune egipteană, la o așa numită Conferință mondială a tinerilor parlamentari. Derulată între 15-16 iunie, dar ai noștri au plecat încă de pe 13, să fie siguri, probabil, că nimeresc stațiunea. O altă delegație parlamentară a mers în Turcia, la o importantă subcomisie pentru parteneriate transatlantice, alții pe la Praga, la o conferință despre blockchain etc. (B.T.I.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.