Reteaua Corect

Ce șanse ar avea ofensiva pe care o pregătesc rușii în estul Ucrainei

Rusia nu dispune acum de muniția și de unitățile de manevră necesare pentru o ofensivă de succes, dar încearcă să obțină obiective nerealiste din cauza presiunii politice a Kremlinului, afirmă ministerul britanic al apărării, scrie Hotnews.

Ce spun experții britanici în evaluarea de marți dimineață:

  • Este foarte probabil ca Rusia să fi încercat să reînceapă operațiuni ofensive majore în Ucraina încă din primele zile ale lunii ianuarie 2023. Obiectivul său operațional este aproape sigur de a captura părțile rămase sub controlul ucrainenilor din regiunea Donețk.
  • Forțele rusești au reușit să câștige doar câteva sute de metri de teritoriu pe săptămână. Acest lucru se datorează aproape cu siguranță faptului că Rusia nu dispune acum de muniția și de unitățile de manevră necesare pentru o ofensivă de succes.
  • Comandanții de rang înalt fac probabil planuri prin care solicită unor unități fără personal și fără experiență să atingă obiective nerealiste din cauza presiunii politice și profesionale.
  • Liderii ruși vor continua probabil să ceară progrese spectaculoase. Rămâne puțin probabil ca Rusia să poată acumula forțele necesare pentru a afecta substanțial rezultatul războiului în următoarele săptămâni.

Rușii aduc soldați și armament pentru o ofensivă în est

Rusia a trimis întăriri în estul Ucrainei înainte de o nouă ofensivă care ar putea începe săptămâna viitoare, a declarat un guvernator ucrainean, citat de Reuters.

„Vedem din ce în ce mai multe rezerve (rusești) desfășurate în direcția noastră, vedem că sunt aduse mai multe echipamente...", a declarat Serhii Gaidai, guvernatorul ucrainean al provinciei Lugansk, ocupată în mare parte de Rusia.

Așteptând disperată sosirea ajutorului militar occidental, Ucraina anticipează că o ofensivă majoră ar putea fi lansată de Rusia din motive „simbolice" în jurul aniversării din 24 februarie a invaziei.

Ucraina plănuiește la rândul ei o ofensivă de primăvară pentru a recuceri teritoriile pierdute, dar așteaptă livrarea rachetelor cu rază mai lungă de acțiune și a tancurilor de luptă occidentale promise, unii analiști afirmând că Ucraina mai are câteva luni până să fie pregătită pentru o ofensivă.

Hotnews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.