Reteaua Corect

Casa Albă acuză: 'Rusia și China subminează ordinea mondială!'

Statele Unite vor monitoriza îndeaproape rezultatele întâlnirilor dintre președintele chinez Xi Jinping și Vladimir Putin, a declarat coordonatorul Consiliului național de securitate de la Casa Albă John Kirby într-un interviu la postul Fox News, potrivit Știripesurse.

"Ambele țări subminează ordinea internațională bazată pe reguli pe care Statele Unite și mulți dintre aliații și partenerii noștri au construit-o de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, ei "ar dori să rescrie regulile jocului în lume." Kirby a subliniat, de asemenea, că cele două părți "își intensifică cooperarea și relațiile, în special în ultima perioadă". În plus, oficialul a adăugat că speră ca Xi Jinping să păstreze deschise liniile de comunicare cu Joe Biden și să încerce să afle poziția Ucrainei prin discuții cu președintele Volodimir Zelenski. "Credem că chinezii ar trebui să audă punctul de vedere ucrainean", a conchis coordnitatorul de securitate de la Casa Albă.

Poziția lui Putin privind noua ordine mondială

„Împreună cu țările care împărtășesc aceeași viziune, țările noastre pledează în mod constant pentru formarea unei ordini mondiale multipolare mai echitabile, bazată pe dreptul internațional, și nu pe anumite "reguli" care servesc nevoilor "miliardului de aur". Rusia și China depun eforturi constante pentru a crea un sistem de securitate egal, deschis și incluziv în regiune și în întreaga lume, care să nu fie îndreptat împotriva țărilor terțe. În acest sens, remarcăm rolul constructiv al Inițiativei de Securitate Globală a Chinei, care este în concordanță cu abordările Rusiei în acest domeniu”, a spus Putin, într-un articol pentru ziarul chinezesc People's Daily, articol intitulat "Rusia și China - un parteneriat privind spre viitor".

„Vedem că peisajul geopolitic extern trece prin schimbări dramatice. "Occidentul colectiv" se agață din ce în ce mai disperat de dogme arhaice, de dominația sa evazivă, punând în joc soarta unor state și popoare întregi. Politica SUA de dublă izolare a Rusiei și Chinei, precum și a tuturor celor care nu cedează dictatelor americane, devine din ce în ce mai acută și asertivă. Arhitectura securității și cooperării internaționale este desființată. Rusia este declarată o 'amenințare imediată', iar China un 'concurent strategic'”, a spus Putin.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.