Reteaua Corect

Care e cel mai leneș parlamentar din actualul mandat: a și mințit că are facultate

Scris de newsreporter in 21 iulie 2022 la 07:58, in Politics. 316 vizualizari Intra in discutie Tagurifacultate, lenes, Norbert Apjok, parlamentar shortlinkhttp://crct.ro/nzTM

Unul dintre deputații români are activitate aproape zero, deși au trecut trei sesiuni parlamentare. În afara depunerii jurământului acesta nu a mai vorbit niciodată în plen, nu a inițiat vreo inițiativă legislativă și nici nu a semnat vreun alt demers în acest sens, relatează Ziare.com.

Este vorba de Norbert Apjok, aflat la al doilea mandat de parlamentar de Maramureș, fiind ales pe listele UDMRpartid care l-a exclus pe acesta din urmă la începutul lunii februarie 2021 în urma unui scandal. Conform datelor de pe site-ul Camerei Deputaților, în afara discursului ținut la depunerea jurământului pe 21 decembrie 2020, Apjok nu a mai vorbit în plenul Parlamentului niciodată de atunci.

Totodată, deși a trecut un an jumătate de când a fost ales, deputatul nu a depus nicio inițiativă legislativă, nu a inițiat niciun proiect de hotărâre ori moțiune și nici nu a semnat vreo altă inițiativă legislativă a celorlalți colegi din Parlament. Singura sa activitate a fost o întrebare trimisă către ministrul Economiei și cel al Mediului cu privire la situația minelor dezafectate din Maramureș.

 

deputat lenes

Norbert Apjok a fost exclus din UDMR anul trecut FOTO Facebook / Norbert Apjok

 

Lipsa sa de activitate se vede și din modul în care a abordat votul din plen. Astfel, dintr-un total de 2947 de voturi care au avut loc în plenul Camerei Deputaților, acesta și-a exprimat opțiunea la doar 471 dintre ele, însemnând practic un procent de 15%. În comparație cu el, Kelemen Hunor (1164 de voturi), Lucian Bode (1890) sau Sorin Grindeanu (2216) au o participare la vot mult mai mare, în ciuda funcțiilor guvernamentale pe care le dețin.

 

A mințit că are facultate

 

În vârstă de 33 de ani, Norbert Apjok a fost membru UDMR încă din 2008, când avea 19 ani și abia trecea de examenul de Bacalaureat. De altfel, acestea sunt și ultimele sale studii conform CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului, care mai relevă faptul că între 2010 și 2016 a fost antreprenor, însă fără să menționeze alte detalii, pentru ca mai apoi să fie consilier local la comuna Coltău. Tot în 2016 e nevoit însă să renunțe la funcția de consilier după ce UDMR îl propulsează pentru un mandat de deputat.

În februarie 2021, Apjok este exclus din UDMR după ce Comisia de Etică și Disciplină a partidului a constatat că a înșelat conducerea partidului precum și pe alegători, prin prezentarea unei diplome de studii superioare false. Mai mult, Apjok și-ar fi asumat într-o scrisoare către conducerea partidului că va renunța la mandatul de deputat dacă va ajunge în Parlament, însă după ce s-a văzut cu mandatul în față acesta și-a păstrat fotoliul.

 

Averea deputatului

 

Conform declarației de avere a lui Apjok, acesta deține trei terenuri intravilane în Maramureș precum și un apartament. Mai are două autovehicule, un Renault din 2006 și un Hyundai din 2018 și nu are declarate obiecte de artă, ceasuri sau bijuterii scumpe. În conturi aceste deține aproximativ 40.000 de lei (8.100 de euro) dar are și datorii la bănci de 130.000 de lei (26.000 de euro). În ce privesc veniturile, Apjok a încasat anul trecut o indemnizație totală de 141.000 de lei (28.500 de euro) de la Camera Deputaților, la care se adaugă venituri de 11.300 de lei (2.200 de euro) obținute din chirii.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.