Reteaua Corect
Stelian Tanase

Care campanie?

Scris de Stelian Tanase in 04 noiembrie 2019 la 10:19, in Politics. 376 vizualizari Intra in discutie Taguriaparitie, campanie electorala, candidati, presedintie shortlinkhttp://crct.ro/nvdN

O vorbă spune că niciodată minciuna nu este mai des folosită ca-ntr-o partida de sex și campaniile electorale. Suntem în situația nr 2. Internetul este sufocat de imaginile candidatilor la președintie. Nu se întîlnesc în studiourile teve pentru că se tem unii de altii.

Nu vrea niciunul să îi fie știrbită imaginea de semizeu, nici să fie contrazis, nici să fie silit să dea explicații în direct si sa se bilbiie. Isi ascunde grijuliu defectele si mai ales problemele de dosar. Nu vrea în ruptul capului să-si trădeze ignoranța în marile probleme care confruntă lumea românească de azi. Se votează pe impresia artistică, pe simpatii, nu pe solutii, pe strategii, pe viziuni. Fac ceva exceptie Iohannis si Paleologu. Cei mai mulți dintre ei sunt niște bieți oameni nimeriți întîmplător în această bătălie. Știu perfect că nu ajung la Cotroceni nici dacă stau in cap pe Arcul de triumf. De ce ar investi, de ce s-ar agita!?…

Nu dezbaterilor! este sloganul lor favorit în aceste zile. Candidații se tem mai mult ca de orice de aparițiile în public. Se rezumă să peroreze pro domo și atît. Se feresc de preopinenți ca dracu de tămîie. Preferă monologul și mitingurile cu acoliții. In consecință stafurile lor au trecut la un asalt fără precedent asupra mediului on-line. E mai ieftin decît o campanie clasică, în teren. Sălile inchiriate, trenurile, SUV-urile, avioanele, hotelurie, recuzita, instalațiile de sonorizare. Plus artiștii, fanfarele, bufetele bine garnisite, articole binevoitoare din presa locală. Toate costă parale multe. In trecutele campanii electorale costau o avere mai ales aparițiile teve. Patronii de televiziuni găseau in campanii cel mai bun prilej să-și echilibreze bugetele. Mergeau în gol, publicitate cit sa le ajungă pe o măsea, dar în timpul campaniilor electorale era un festin. Ieseau la vopsea. Circulau valizele de bani ca bicicletele pe strasse.

Azi cum deschizi computerul dai de unul sau altul dintre candidați zimbăreț, priveste încrezător zarea luminoasă a patriei. Respectivul candidat îți surîde ca o reclamă la o asigurare pe viață. Ce auzi seamănă foarte bine cu clipurile publicitare pentru detergenți, pastă de dinți, mașini de spălat. Cooperativa Higiena de pe vremuri. Sau Nufărul, dacă va place mai mult. Peisaj epurat. Toate lumea electorala se ocupă de curățenie. Asistăm la o așa-zisa campanie pe care sper s-o uităm cît mai curînd.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.