Reteaua Corect

Capcana alegerilor americane – o victorie cu două tăișuri

Scris de newsreporter in 29 octombrie 2020 la 17:38, in Politics. 1394 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, american, astrologic, astrologie, donald trump, joe biden, sua shortlinkhttp://crct.ro/nwSq

Doi oameni politici americani, trecuți bine de prima tinerețe, se îndreaptă cam gâfâind către linia de finiș a alegerilor prezidențiale din SUA, de pe 3 noiembrie. Însăși vârsta celor doi ne spune ceva important despre publicul american. După ce au căzut pradă imaginii seducătoare a unui președinte în floarea vârstei, cu trăsături în genul actorilor de la Hollywood – de tip Clinton, George W Bush și Obama – cetățenii Americii și-au revizuit atitudinea în privința tipologiei de lider. Văzând cum au gestionat aceștia problemele țării, au început probabil să înțeleagă că aptitudinile politice nu se asociază automat cu un fizic plăcut și charisma personală.

Donald Trump, un Geamăn născut pe eclipsă de Lună

Președintele american en titre s-a născut în 14 iunie 1946 în Queens, New York. În aceeași zi s-a produs o eclipsă de Lună în Săgetător. În astrologia mondială, se menționeză că numeroși regi s-au născut în perioada eclipselor. Este vorba de multe figuri regale, cărora le-a revent un rol major în istorie, ori care au trebuit să-și conducă poporul în vremuri de restriște. Avem un exemplu foarte la îndemână în persoana Regelui Mihai. Faptul că eclipa respectivă s-a produs în Săgetător și în casa a 4-a, a familiei, valorilor tradiționale și patriotismului arată că Trump a fost născut pentru a emula aceste valori. Aceeași eclipsă de explică de ce avem de-a face cu un personaj atât de contradictoriu, ba superficial, ba profund, ba angajat, ba neserios. Un lucru e cert, Trump nu a ieșit la înaintare pentru fotoliul prezidențial pentru că-i lipseau banii sau faima, căci se bucura de amândouă din plin. Acesta este un lucru care i-a conferit și îi conferă încă credibilitate și popularitate în rândul republicanilor, și nu numai. În ciuda numeroaselor gafe comise, el a dat dovadă și de atitudini surprinzător de curajoase, în momente în care alți lideri ar fi adoptat o atitudine prudentă sau chiar ar fi dat înapoi.

Joe Biden, un Scorpion încrâncenat după putere

În zilele trecute, Trump a emis o vorbă de duh, spunând că el a realizat în politică în 48 de luni mai mult decât a realizat Joe Biden în cariera sa de 48 de ani. Observația stă în picioare. În aparență. Scorpionul este un semn care prin natura sa aspiră la exercitarea puterii și este adesea fascinat de arena politică. În plus, Biden este secondat de micul benefic Venus, de planeta comunicării, Mercur și de vechiul guvernator al Scorpionului, Marte, aflat tot în Scorpion. Putem spune că este un Scorpion get beget. Vedem însă în astrograma lui Joe Biden că este înclinat către „greșeli” în privința atitudinilor față de femei și că-i vine greu să păstreze capitaul de simpatie câștigat cu trudă. Seamană întrucâtva cu colega sa de zodie, scorpioanca Hillary Clinton, doar că este lipsit de consistența politică a acesteia din urmă. E adevărat că i-a luat aproape o jumătate de secol să ajungă la un pas de fotoliul prezidențial, în timp ce Trump a făcut „țup” și s-a așezat pe el, dar să nu uităm de fabula cu iepurele și broasca țestoasă.

 

Contextul general ce precede alegerile

Luna ne dă o idee despre mișcările populare. În consecință, fazele Lunii care caracterizează contextul preelectoral și electoral ne pot da răspunsuri demne de luat în seamă cu privire la starea națiunii.

Luna nouă din Balanță din 16 octombrie

A desenat pe cer o configurație belicoasă, descriind pe plan internațional izbucnirea intempestivă a unor agresivități frustrate. Așa se întâmplă când Luna (poporul) se opune forțelor de ordine sau armatei (Marte retrograd), iar aceste tensiuni se descarcă împotrva sistemului învechit, care nu dorește să cedeaze neam putere (Saturn conjunct Pluton). Iată doar câteva dintre evenimentele care au punctat ziua imediat următoare acestei Luni noi.

  • Protestele împotriva lockdownului la Londra, care au întrunit mii de participanți.
  • Sediul Guvernui slovac, atacat de protestatri furioși, din pricina măsurilor impuse în numele pandemiei.
  • Protestele anti-Netanjahu reluate în forță la Ierusalim și însoțite de un val de violență în teritoriu.
  • Manifestațiile a mii de oameni din Thailanda, prin care cetățenii au sfidat interdicțiile guvernamentale.

Luna plină din 31 octombrie

Se petrece în Taur, semn în care teoretic ar trebui să se simtă cum nu se poate mai bine. În termeni astrologici, se spune că se află în exaltare. Nu există însă șansa să beneficiem de armonia emoțională pe care o aduce cu sine deobicei, deoarece se petrece în imediata apropiere a revoluționarului Uranus. Acesta, pe lângă faptul că se simte mizerabil în Taur (e „în cădere” aici), se mai găsește și în mișcare retrogradă, stârnind nemulțumiri sociale din urmă. Pentru un tablou complet, trebuie să adăugăm și influența violentă a stelei fixe Antares și, iată, avem fundalul acestor alegeri: tabere împărțite, îndârjite și furioase, atât de polarizate, încât ipoteza unei concilieri se exclude din start.

Energia cea mai pregnantă din acest context exploziv este cea a lui Uranus, planeta schimbărilor radicale, produse cu brutalitate (a se vedea Revoluția Franceză sau evenimentele sângeroase din decembrie 1989 de la noi). Uranus este planeta socialului și a imprevizibilului și iată ce se produce pe această ultimă sută înainte de alegerile finale: un mare număr de cetățeni se prevalează de dreptul de a-și schimba opțiunea și își schimbă voturile în ultimele zile.

Schimbare înseamnă că trecutul trebuie să facă loc noului, iar aspectele celeste îl favorizează (nu cu mult, dar îndeajuns pentru a îndrăzni un pronistic) pe Scorpionul Joe Biden. Scorpionii sunt guvernați de planeta Pluton, planetă care, în trecerea ei prin Capricorn, face un aspect pozitiv înspre planeta comunicării, Mercur din astrograma natală a candidatului democrat.

Gemănul Donald Trump în schimb este trădat tocmai pe 3 de planeta care-i guvernează semnul, respectiv Mercur. Exact în data de 3, Mercur se găsește staționat-direct, deci nu se mișcă în nicio direcție. Pe lângă faptul că aceasta indică o comunicare blocată (dar teoretic alegerile s-au încheiat), poate sugera însă blocaje, incorectitudini sau mânării care se produc la nivelul colegiilor electorale.

Pe final, trebuie să mai luăm în calucl un eveniment astrologic de seamă, așa-numita mare conjuncție, care întrunește o dată a 19,8 ani energiile marelui benefic Jupiter și ale marelui malefic Saturn și care se va fi exactă pe 21 decembrie, la 0 grade în Vărsător. Foarte succint, ea s-a putea traduce cam așa: „Regele a murit, trăiască Regele”. Astrologul Daniel T. Ferrara a întrunit o listă consemnând evenimentele produse în Statele Unite la fiecare dintre aceste mari conjuncții.

 

Anul alegerii

Președinte

Decedat în timpul mandatului

Data decesului

Cauza decesului

1840

William Henry Harrison

Da

4 aprilie 1841

Pneumonie

1860

Abraham Lincoln

Da

15 aprilie 1865

Asasinat

1880

James A. Garfield

Da

19 septembrie 1881

Asasinat

1900

William Mc Kinley

Da

14 septembrie 1901

Asasinat

1920

Warren G. Harding

Da

2 august 1923

Infarct

1940

Frankin D. Roosvelt

Da

15 aprilie 1945

Hemoragie cerebrală

1960

John F. Kennedy

Da

22 noiembrie 1963

Asasinat

1980

Ronald Reagen

Nu

30 martie 1981

A fost împușcat, dar a  supraviețuit

2000

George W. Bush

Nu

10 mai 2005

Tentativă eșuată de asasinat cu o grenadă, care nu a detonat

 Întrebarea care se impune, dacă luăm în considerare datele din acest tabel este: oare cel care câștigă, pierde, ori cel care pierde, câștigă?

Tana ROŞCA

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.