Reteaua Corect
Lia Epure

Capat de drum. Inceput de drum

Scris de Lia Epure in 16 octombrie 2012 la 18:33, in Politics. 351 vizualizari Intra in discutie Taguridrum, liste electorale, politicieni shortlinkhttp://crct.ro/nifo

Batalia pe listele electorale nu este gata. Se stie ca exista un sir de contestatii, depuse la sediile centrale ale partidelor, atat la USL, cat si la alte partide, ele venind din partea unor politicieni care nu se mai regasesc pe liste sau din partea altora, care au fost schimbati de pe un colegiu pe altul, fara justificare si fara argumente (cum este cazul PDL Arad). Cativa dintre parlamentari nu vor mai fi in functii publice si frustrarea este mare.

Este cazul inclusiv al unor parlamentari de Timis, care au fost implicati in viata politica, cu resurse si disponibilitati morale, dar si materiale. In unele cazuri avem de a face cu nume noi, unele cunoscute, altele complet necunoscute publicului larg, mai putin  grupurile specializate (cum este cazul pastorilor neoprotestanti), care conteaza insa mult pe disciplina membrilor comunitatilor religioase. Nu se stie inca pe care ”parte” se joaca partida participarii neoprotestante, pe cea pdl-ista sau pe cea usl-ista… Si, pana la urma, acesti oameni, din biserici diferite, au si ei gusturi proprii, au valente si pregatiri diferite, nu pot fi considerati o masa amorfa, care face ce spune ”seful”!

Un numar impresionant de alte nume vine din lumea atipica pentru politica, divertisment, sport, muzica, altele, vizata fiind aria de identificare la nivelul popular al unor, sa le spunem, ”vedete”, unele chiar din televiziune sau alte niveluri media. Bun? Rau? Se practica si in alte tari: actori care au devenit senatori, in SUA, sau chiar presedinti de tara (Reagan, cel mai celebru) sau jurnalisti care, cu simt ascutit critic, au folosit abilitatile de comunicare pentru a deveni politicieni. Oricum, mult mai abili decat politicienii insisi, ultimii fiind adesea destul de inceti in comunicare si verbalitate.

Ce aduce noul drum pentru viitorii ”boboci” ai politicii? Nu liniste, nu confort psihic, nu satisfactii prea multe. M-a amuzat marturia lui Olteanu (PDL) despre  felul in care, in  unele spatii publice, a fost injurat sau scuipat. Atata sinceritate s-ar putea sa-l faca simpatic prostilor, pe mine nu m-ar impresiona, sper ca si bistritenii sa stie pe cine vor alege in curand. Ne lipsesc legi importante pentru  dezvoltarea democratiei, dar si pentru cresterea gradului de civilizatie, ma refer la  mediu, la protejarea  ariilor istorice, la conservarea valorilor. Inca mai avem scapari, inca mai avem ochii pe muntii nostri, pe aurul nostru, pe alte metale de valoare, pe ape, paduri, pe inteligenta nativa. Si inca avem de recuperat de la rusi parte din tezaur, iar de la nemti, datoria de 19 miliarde de euro. Cine va incepe drumul, sa stie ca vom fi cu ochii si pe cei vechi, si pe cei noi!

 

Sursa: Ziua de Vest

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.