Reteaua Corect

Cancelarul Karl Nehammer, prima reacție la eșecul din alegeri

Scris de newsreporter in 30 ianuarie 2023 la 12:08, in Politics. 372 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, esec, Karl Nehammer, reactie shortlinkhttp://crct.ro/nAOx

Acestea sunt '„vremuri proaste pentru guverne”, susține cancelarul Austriei. Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) - care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare - în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, relatează Știripesurse.

Cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) dă vina pe „situația mixtă” a diferitelor crize, cum ar fi azilul și inflația, pentru căderea ÖVP din Austria Inferioară în alegerile regionale. Acestea sunt „vremuri proaste pentru guverne”.

„Situația actuală face jocul celor care dau răspunsuri simple la întrebări dificile”, a declarat Nehammer jurnaliștilor din St. Pölten., potrivit oe24.at. Cu toate acestea, a spus el, se va lupta pentru fiecare alegător și va arăta că munca cinstită dă roade. „Depinde de noi să ne descurcăm mai bine.”

Cu toate acestea, trebuie spus că Partidul Popular din Austria Inferioară - în ciuda pierderii a aproape zece puncte procentuale - „a rămas clar pe primul loc”, a subliniat cancelarul. Diferența față de FPÖ, al doilea partid clasat, era încă considerabilă.

content-image

Deutsch: „Pierderea locului doi doare”

Managerul federal al SPÖ, Christian Deutsch, nu a vrut să vadă nicio legătură între performanțele colegilor săi din Austria Inferioară și cele ale partidului federal. "Este important de reținut că alegerile de astăzi au fost alegeri provinciale în care era în joc componența parlamentului provinciei Austria Inferioară", a declarat Deutsch pentru ORF. "Pierderea locului doi doare și trebuie analizată în profunzime la nivel provincial", a subliniat el într-un comunicat.

Cu toate acestea, Deutsch a considerat că ÖVP este marele perdant. Cu "politica sa iresponsabilă și goală în materie de azil, care nu are soluții și nici un plan, a împins alegătorii către FPÖ", a declarat Rendi-Wagner. "Cel mai puternic susținător electoral al FPÖ a fost ÖVP."

FPÖ însuși nu a văzut, în mod natural, niciun motiv pentru a face diferența între politica federală și cea provincială. Pentru liderul partidului, Herbert Kickl, duminică a fost o "zi de libertate pentru locuitorii din Austria Inferioară". El a văzut rezultatul ca pe un "turbo" pentru viitoarele alegeri de stat din Carintia și Salzburg. Secretarul general al FPÖ, Michael Schnedlitz, a susținut linia partidului din Austria Inferioară de a nu-l alege pe Mikl-Leitner în funcția de guvernator al landului.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.