Reteaua Corect
Radu Toma

Calin Georgescu: ”Nu recunosc conducerea acestei tari”

Scris de Radu Toma in 29 martie 2015 la 11:33, in Politics. 1163 vizualizari Intra in discutie TaguriCalin Georgescu, kremlin shortlinkhttp://crct.ro/nlcV

Intre o vizita recenta, la inceputul lui martie, la Washington, probabil in calitate de membru al Clubului de la Roma, si un comentariu simplu, direct, de recunostere, insotit de fotografia sa pe pagina a I-a a trustului de media al Kremlinului, Russia Today, Calin Georgescu, tehnocrat european si nationalist roman stabilit temporar la Viena, s-a aflat la 13 martie in Nord, in Maramuresul descalecatorilor de tari romane din sec. (13?) 14.

La Biblioteca ”Petru Dulfu” din Baia Mare, cu o colectie impresionanta de carte veche  romaneasca si straina, la distanta de doua usi de prima Lege a romanilor scrisa in limba romana (Pravila de la Govora, la 1640), de prima lor Biblie in romana (Biblia lui Serban Cantacuzino, Bucuresti, 1680) si – simbolic pentru Romania semi-analfabeta de astazi – de prima ei Gramatica tiparita in romaneste (Ghe. Sincai, ”Elementa lingua daco-romanae...”), Calin Georgescu a reiterat calm, dar mai ferm ca niciodata, ca fara trecut nu exista prezent, si a indemnat la intoleranta si razvratire impotriva intregii clase politice post-decembrie 1989, a spus, citat, ”nu recunosc conducerea acestei tari”. Desi au trecut abia cateva luni intre publicarea ultimei sale carti, ”Cumpana Romaniei” – un Proiect de refacere si dezvoltare durabila a tarii, unicul cu adevarat sustenabil din cei 25 de ani trecuti – si discursul nationalist de acum cateva zile, in acest rastimp scurt Calin Georgescu s-a radicalizat enorm. Ceea ce scria pe atunci in 148 de pagini, a spus acum, plus altele, intr-o forma revolutionara, in 3 sau 4 pagini. A reabilitat si enumerat la Baia Mare ”arhaisme” iesite din vocabularul romanului modificat prin ”ingineria genetica” a post-comunismului, cum ar fi cuvintele, idiomurile si sintagmele izgonite din limba romana: demnitate,  libertate, tara mea, Neam, romanitate,  interesul general, binele comun,  icoane, repere si modele, patriot, patriotism, nationalist, nationalism, suflet, curaj, lumina din noi, razvratire, de buna seama ultima in legalitate si in respectul deplin pentru libertatile cetateanului, democratie si ordinea publica. Spune  Calin Georgescu ca, de la 1989 incoace, impostura a devenit ”profesiunea” nr. 1 in Romania si ca romanii au acceptat tradatori de tara in fruntea lor. Zice corect ca ”Miorita”, oricat de frumoasa ar fi si oricat am iubi-o, ne invata sa abdicam, nu sa luptam pentru viata, pentru drepturile si bunastarea noastra. Afirma adevarul, ca romanii s-au condamnat singuri la saracie si disperare, atunci cand si-au vandut resursele, padurile, pamantul, Petromul, electrica, bancile etc. Ca privatizarea fara oprelisti a fost sinucidere. Profund dezamagiti, la randul nostru spunem ca,  in esenta, Calin Georgescu a zugravit in Nord o alta stema a Romaniei, in centrul careia insemnele heraldice reprezentand  cele 5 regiuni istorice ale tarii – vulturul Tarii Romanesti, leul Olteniei, bourul Moldovei, acvila cu cele 7 cetati ale Transilvaniei, si delfinii Dobrogei –  au fost inlocuite cu alte ”blazoane”: o banca straina, o pereche de catuse, o farmacie, o masina de pacanele si o saormerie cu tejgheaua la strada.

In continuare, cu vasta sa expertiza internationala, Calin Georgescu apreciaza ca politica externa a fost cea mai slaba veriga din activitatea statului roman de dupa 1989 si a avut ponderea negativa cea mai mare in declinul abrupt al Romaniei; crede ca nimic nu s-a negociat si intamplat in conformitate cu realitatea geo-politica regionala, europeana si globalista, si nici cu interesele economice vitale ale tarii, si ca, astazi, redresarea  generala trebuie neaparat sa inceapa cu reformularea relatiilor internationale ale Bucurestiului. Astfel, in conferinta sa a afirmat, ca eliberarea  din decembrie 1989 a fost iluzorie si ca Romania a fost, ulterior, incarcerata intr-un lagar neo-liberal, ca se afla in prezent sub tripla dictatura a corporatiilor fara tara, a UE si a FMI; ca raul cel mare si l-au facut romanii cu mana lor, intrucat neo-liberalismul  nu a venit si s-a instalat aici numai prin forte proprii, ci si ajutat de lachei de serviciu locali, urmarind avantaje politice si economice. A spus ca, dupa 1989 romanilor li s-a inoculat minciuna ca statul este dusmanul tuturor si ca trebuie adus la dimensiuni neglijabile; ca asa-zisa reformare, de 25 de ani, a statului inseamna distrugerea si subordonarea lui unor interese straine. Iar toata aceasta  minciuna nefasta cu statul ca o specie in curs de extinctie, ticluita de slugi ”reformatoare” locale si de komisari externi de tot felul, adaugam noi, nu este altceva decat doctrina falimentara a reaganismului, respinsa de ani buni de toata Europa Occidentala, dar aplicata in revoluta Romanie, hinterland  si ”second hand” estic al UE.

In rostirea sa libera de la Baia Mare, si in dialoguri trecute cu acest autor, Calin Georgescu a criticat stari de lucruri negative, dar, in primul rand, a vorbit de reconstructie. El crede corect, ca in politicile externe, inainte de orice, se impune resetarea cuprinzatoare a relatiilor Romaniei cu Statele Unite, partenerul strategic si aliatul ei principal. Considera ca dialogul Bucurestiului trebuie purtat la Washington cu decidenti rationali si rezonabili, interesati, in primul rand, de o imagine pozitiva a propriei lor tari, America, in lume, promotori ai respectului reciproc, negocierii, diplomatiei profesioniste, colaborarii internationale si pacii, si nu cu ”uliii” neoconservatori ai razboiului, starilor conflictuale si destabilizarii pacii in Europa de Est, zona unde se afla Romania, si in alte parti. Este convins ca si America trebuie sa ia in calcul faptul ca stabilitatea si validitatea demersului ei de politica externa in estul european si la Marea Neagra vor fi puse la indoiala, ca se vor pierde, daca in Romania nu se vor impune grabnic nu numai statul de drept, dar si o noua autoritate morala. In sfarsit, Calin Georgescu crede ca economia de proximitate de care a vorbit in Proiectul lui de tara, presupune o reformulare serioasa a relatiilor externe regionale ale Romaniei, cu toti vecinii sai, toate tarile ex-socialiste estice, sau componente ale fostei URSS si, in primul rand, cu super-puterea regionala, Rusia lui Putin.

Despre politica externa romaneasca, asa cum o vede tehnocratul european si nationalistul roman Calin Georgescu, am mai aminti doar ca a fost si este decisa, prin Constitutia acestei republici prezidentiale, de catre presedintele tarii. De 40 de ani, din 1975, de cand exista institutia respectiva, Romania a avut 5 presedinti. Unul a sfarsit in fata plutonului de executie, dupa un proces dezgustator. Doi dintre ei sunt, se zice, puscariabili.  Al patrulea nu a putut conduce tara cum a voit domnia sa, pentru ca, il citam, ”a fost invins de fosta Securitate”, adica a fost invins in anul 2000 de o institutie disparuta legal de 11 ani, adica iata o explicatie cel putin idioata. Al cincelea, instalat recent la Cotroceni, in materie de ”Externe” a calcat din prima zi, de la prima vizita afara, cu stangul. Este inchis ermetic in sine, opinia publica nu afla nimic de la el despre continutul discutiilor cu lideri straini, sau stie cate ceva de la interlocutori si presa lor (Merkel, Plevneliev). Stam foarte, foarte prost, la capitolul ”Institutia Prezidentiala”, am ramas repetenti...

Daca vrem sa ridicam Romania, inainte chiar sa terminam autostrada Transilvaniei, trebuie sa instauram in politica interna moralitatea, iar in politica externa transparenta.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.