Reteaua Corect

Calcule: Care sunt șansele adoptării alegerilor în două tururi și eliminarării pensiilor speciale

Proiectele de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și pentru eliminarea pensiilor speciale întrunesc numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate în Camera Deputaților. Care sunt partidele parlamentare care susțin cele două inițiative legislative și pe câte voturi se bazează, anunță MEDIAFAX, potrivit Știripesurse.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocațiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii. Liderul PSD a anunțat încă de joi că partidul pe care îl conduce o să voteze eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor de serviciu ale militarilor.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii printre care: deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționari publici parlamentari, funcționari publici cu statut special, membrii corpului diplomatic și consular al României, membrii Curții Constituționale. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

La ora actuală, potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților, configurația acesteia arată astfel: 129 de deputați PSD, 72 PNL, 27 de la Pro România, 27 de deputați USR, 21 UDMR, 15 ALDE, 13 PMP, 17 deputați din grupul minorităților și 7 deputați neafiliați.

În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților și din comisiile de specialitate, proiectul de lege a fost amendat însă nu a fost inclus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din 18 decembrie 2019.

Având în vedere că atât PMP cât și USR s-au declarat în favoarea eliminării pensiilor speciale, există majoritatea necesară în Camera Deputaților pentru eliminarea pensiilor speciale. Numărul deputaților PNL, PSD, USR și PMP este 228.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.