Reteaua Corect

Cadouri politice si de familie la Tarom

Scris de newsreporter in 21 octombrie 2019 la 12:00, in Politics. 125 vizualizari Intra in discutie TaguriAirbus, cadou politic, mezei, Tarom shortlinkhttp://crct.ro/nv9T

In vremea directorului general Ruxandra Brutaru- fina lui Basescu si care nu avea studii superioare, ea i-a facut cadou iubitului ei Emil Dobrovolschi - care era director de zbor pe lângă salariul de aproape 10 mii de euro si modificarea organigramei Tarom prin care Directorul de Zbor devenea brusc in ordine ierarhica al doilea după Directorul General. Peste toate i-a mai dat si un Bonus de 10% in plus ptr ca zbura atat Airbus 318 cât si Airbus 310 doua avioane diferite complet dar aparținând aceluiași producător!

Ca sa nu bată la ochi s-a acordat acest spor salarial doar pilotilor din Tarom care zburau ambele tipuri Airbus 310 si 318 In detasamentul Airbus 310 erau trei piloți care proveneau de la:  Boeing doi piloți comandanti  si unul - subsemnatul care veneam din postura de pilot comandant la ATR. Cei trei piloți in cauza nu au avut salariul la nivelul celor care zburau ambele tipuri de Airbus dar aveau salariile mai mari decât ceilalți piloți din companie ptr ca erau salariile stabilite pentru tipul de avion heavy ptr lung curier stabilite de la momentul existentei avioanelor heavy lung curier.

Cand a fost vândut Airbus 310, toti  cei trei piloți  au fost retrimiși la Boeing, unul s-a pensionat si a plecat din Tarom iar ceilalți doi au fost de acord cu condiția impusă de Tarom de reducere a salariului la nivelul celorlalți colegi deci sa piardă salariile mai mari. Ambii au justificat acordul lor de reducere a salariului pe solidaritatea cu colegii lor deși nu puteau legal fi forțați sa li se reducă salariile. Numele lor sunt: Mihai Furtuna reîntors in poziția de pilot comandant Boeing si Osiceanu Cezar intrat pe poziția de copilot la Boeing un nou tip de avion fata de cele zburase pana atunci in calitate de copilot ! In contrapartida Gașca pilotilor rămași sa zboare doar pe Airbus 318 nu au acceptat Micșorarea salariilor iar Tarom nu a putut sa ii forțeze sa li se reducă aceste salarii. Sindicatul pilotilor a cerut Dir gen Wolf sa remedieze situația si sa mărească tuturor pilotilor de la Airbus si Boeing salariile la nivelul găștii si sa crească cu același procent si pilotilor de la ATR ca sa se elimine discrepantele Sub diverse pretexte Wolf s-a eschivat a face aceasta deși a promis verbal pilotilor ca va face aceasta mărire In acest fel de aproape 3 ani de zile Gașca vesela câștiga mai mult decât colegii lor cu aceleași calificări si chiar același tip de avion ! Wolf a fost schimbat si a venit Mezei Mezei a cerut sindicatului pilotilor sa accepte semnarea unui CCM cu condițiile existente ( deci cu plusul dat doar găștii )  si fara nivelarea salariilor pilotilor punând presiune ca daca nu semnează cei disponibilizați nu vor putea primii salariile compensatorii Ca sa nu fie atacată ca i-a pastrat fratelui ei salariul mărit fata de restul pilotilor a aranjat sa fie promovat din funcția de pilot comandant la cea de pilot instructor ca sa păstreze practic același venit !

In data de 7 Octombrie a avut loc adunarea generală a sindicatului pilotilor In ședința liderul SPLR Andrei Rusu si viceliderul Antohi Popescu au declarat membrilor prezenți ca directorul general Mezei - a cerut semnarea de către SPLR a unui CCM pe doi ani de zile strict  in condițiile actuale si fara acordarea nivelarii promise de către fostul Dir gen Wolf. Lucru refuzat de către ei! - ca in pofida refuzului SPLR de semnare a unui CCM sau acord celelalte Sindicate au semnat un acord care devine obligatoriu si ptr piloți, membri sau nemembri de sindicat. Acordul este in condițiile actuale fara acordarea banilor promiși ptr uniformizarea veniturilor pilotilor ( nb - nu s-a spus si ca menține veniturile mai mari ale găștii ptr a nu fi obligat Dnul Capitan sa răspundă de ce !)Ei au mai spus si ca au fost refuzați a fi primiți de către dna Dir gen Mezei timp de 3 luni la discuții si negocieri timp in care au susținut ei piloții au fost foarte prost văzuți si tratati de ea mai ales in urma refuzului comunicat direcțiunii Tarom de semnare a CCM propus O parte dintre piloți au cerut ca sa fie acționată in judecată Tarom ptr neacordarea: sporului de Aviatie, sporului ptr sărbătorile legale si weekendurile lucrate ( câștigat de către pilotul Vasile Claudiu la fond si cu care a executat Tarom cu suma de aproape 90 mii euro ) plus alte drepturi legal prevăzute si neacordate de către Tarom La solicitarea acestor piloți serban capitan a propus sa nu se dea Tarom in judecată decât de anul viitor motivând ca in acest fel piloții vor fi mai bine priviți la negocieri ( nb care negocieri vor incepe abia la anul prin Septembrie după epuizarea acordului in uz !!! Lucru nespecificat de vorbitor insa!!)Piloții îngrijorați de problema moțiunii de cenzura au fost liniștiti personal de către Serban Capitan- “ daca pica moțiunea tot sora mea rămâne director! chiar daca trece moțiunea si pica guvernul tot ea rămâne director general! Si daca vine PNL-ul tot ea va rămâne va asigur eu! “ No comment!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.