Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Cabinetul de Război

Încet, dar sigur, Klaus Iohannis își instalează Cabinetul de Război. „Cabinetul său. „Războiul său”. „Generalul său”. Dar și „PSD-ul său”. Pentru că, iată, ai lui Ciolacu s-au sucit. Ei spun astăzi că, dacă e război, ei bine, atunci țara trebuie condusă de un Cabinet de Război. Și, în curând, pandemia se va opri. Și când se va opri, vom rămâne fără război, dar cu un Cabinet de Război. Condus de Măciuca lui Iohannis.

Românii se imunizează. În ritm accelerat. Cei mai mulți, pur și simplu fiindcă au contractat boala. Acceștia se imunizează natural. Li se adaugă cei care se injectează. Ritmul vaccinărilor a ajuns, în fine, destul de ridicat. În scurt timp, vom avea imunizat un procent de peste 70% din populație. Va fi un succes asumat de noul Guvern. De Cabinetul de Război. Și, firește, de către Klaus Iohannis. Care a avut fericita inspirație să-l împingă în față pe generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. Se va spune că acest Cabinet de Război a pus capăt războiului.  

Acesta este adevăratul motiv care stă în spatele blatului pe care PSD se pregătește să-l facă cu PNL. Marcel Ciolacu cu Klaus Iohannis. „Ciuma roșie” cu „paradisul galben”. Dacă PSD acordă susținere Cabinetului de Război, atunci se cheamă că participă la ostilități, asumându-și și toate beneficiile învingătorului. Aparent, social-democrații condiționează susținerea în Parlament a guvernului Ciucă de asumarea de către acesta a celor 10 puncte din programul pe termen scurt, pe care Ciolacu l-a prezentat opiniei publice relativ recent. Iar Ciucă, cel puțin formal, se va conforma. Ca și când PSD nu ar fi putut să vină cu aceleași condiții privind asumarea și termenul de expirare al noului Executiv și în cazul guvernului Cioloș. Care ar fi fost diferența?

Diferența o face Klaus Iohannis. Guvernul Zero 2 nu era totuna cu Guvernul Zero 1. Cioloș al doilea nu era totuna cu Cioloș întâi. Doar Cioloș întâi era „Guvernul lui”. Așa că Iohannis, desemnându-l pe Cioloș candidat de premier, a ridicat ușor dintr-o sprânceană. Iar Ciolacu a înțeles mesajul. Ce nu a fost bun pentru guvernul USR, a devenit, iată, bun în cazul guvernului PNL. Comedia se joacă până la capăt. La un capăt sau la două? În „Ia pastila SRS!” de astăzi am vorbit despre un pod dintr-o localitate oarecare a județului Buzău, inaugurat simultan la două capete. La un capăt de mai marii PSD, iar la celălalt capăt de mai marii PNL. După ce au tăiat separat panglica și au rostit discursuri tot separat, mai marii organizațiilor locale din cele două partide s-au întâlnit la mijlocul podului. Și s-au felicitat reciproc. Acum scena se repetă, dar la nivel național.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.