Reteaua Corect

Cîțu recunoaște: Unele amendamente USR au fost adoptate, chiar dacă nu erau în interesul cetățenilor

Luni, la Parlament, a avut loc prima rundă de audieri pentru miniștri care vor face parte din Guvernul Orban II. Și de această data, audierile din comisiile de specialitate au fost marcate de scandaluri, scrie Evz.ro. Între altele, ministrul propus, Florin Cîțu, a avut un schimb dur de replici cu deputatul USR Cosette Chichirău, el recunoscând în acest context că unele amendamente USR au fost adoptate, deși nu erau în interesul cetățenilor

Cea mai tensionată și controversată audiere a avut loc în Comisia de Finanțe, unde ministrul propus, Florin Cîțu, a avut un schimb dur de replici cu deputatul USR Cosette Chichirău.

Aceasta din urmă i-a reproșat lui Cîțu că PNL „a dat la schimb” alegerea primarilor în două tururi pentru a obține alegerile anticipate.

„Nu voi comenta prea mult despre deficitul de 3,6% cu care ați prezentat bugetul prin asumarea răspunderii, o soluție foarte periculoasă. Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar nu vi se pare că implementați aceeași tactică?

Vă e frică să implementați soluții bune pentru România din motive electorale și de aia suntem astăzi aici într-o criză politică pentru că n-ați vrut alegeri în două tururi și ați vrut anticipate și asta pe motive strict electorale. Un blat politic.

Eu am o singură întrebare, căci noi aici votăm un blat politic. Când veți face blatul pentru cetățeni? Când veți face blatul pentru autostrada Moldova? Când veți face un blat pentru digitalizarea administrației publice, centrale și locale? De exemplu, un amendament pe care USR l-a transmis Guvernului la această asumare pe buget, nu l-ați luat în calcul. Când veți face un blat pentru spitale regionale?

Cel mai important, votul de astăzi eu îl voi da, și mă voi hotărî în ultima secundă, ca să stric blatul politic. Domnule Cîțu ce vot să dau ca să stric blatul politic? Să îmi spuneți cum vor vota PNL, PSD, UDMR ca să știu și eu cum voi vota acest blat. Asta e întrebarea mea”, a spus Chichirău.

„Obiectivul nostru îl reprezintă alegeri anticipate și alegeri în două tururi. Acest Guvern a fost picat pentru că și-a asumat alegeri în două tururi. Să spuneți că nu vrem alegeri în două tururi e exagerat. În privința anticipatelor cred că acolo vom ajunge, căci așa cum vedeți cu actuala majoritate în Parlament nu poți să implementezi ceea ce am putut noi să implementăm. Dar este nedrept să spuneți că la buget nu au fost aprobate amendamentele dvs.

Lângă dvs. e domnul Năsui cu care am colaborat foarte strâns la buget și amendamente și știm foarte bine că amendamentele USR mare parte au fost aprobate, chiar dacă unele dintre ele nu au fost în interesul cetățenilor”, a fost replica lui Cîțu.

Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.