Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Cîțu - executat penal de #reziști pe altarul Roșcia Montană

Comunitatea Declic a anunțat azi că va depune un denunț penal pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL, relatează DcNews.ro.

”Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Comunitatea Declic este, trebuie spus, cel mai activ jucător din România în lupta pentru blocarea exploatării Roșiei Montane, iar directorul Brădățan a înființat ONG-ul după ce condusese campania ”Salvați Roșia Montana”.
În ultimele zile, Declic a atacat la baionetă guvernul Cîțu pe tema anunțului acestuia că Roșia Montana ar putea fi scoasă de pe lista de patrimoniu a UNESCO, ceea ce ar mări considerabil șansele exploatării minereurilor de acolo.

”Vă solicităm să nu întreprindeți niciun fel de act sau de procedură administrativă prin care să blocați discutarea candidaturii Roșiei Montane la UNESCO din iulie 2021. Vă solicităm să acordați un mandat ferm delegației care va reprezenta Statul Român la reuniunea Comitetului în sensul susținerii fără echivoc a candidaturii Roșiei Montane pentru includere în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO” se arată într-o somație la adresa lui Cîțu de pe siteul ONG-ului.

Cazul Roșia Montana se tranșează peste trei zile, adică duminică, atunci cînd Comitetul Patrimoniului Mondial ar urma să decidă dacă înscrie dosarul ”Peisajul Minier Roșia Montană” în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Denunțul penal al Declic ar urma să fie depus abia de luni încolo.
Cîțu are timp să se gîndească bine pînă duminică.
Șantaj cu denunțuri penale sau simplă coincidență?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.