Reteaua Corect

BOMBA VINE DE LA CLUJ: PROGRESISTUL BOC SE VOPSESTE IN CONSERVATOR-SUVERANIST

Scris de newsreporter in 21 ianuarie 2022 la 09:53, in Politics. 441 vizualizari Intra in discutie Taguricluj, conservator-suveranist, emil boc shortlinkhttp://crct.ro/nz2k

Prinși cu scandalul guvernamental al facturilor ori cu perchezițiile din biroul lui Nicușor Dan, nu trebuie să ratăm o informație cu potențial exploziv: ultraprogresistul liberal Emil Boc nu doar că se pupă amical cu George Simion, președintele partidului a cărui lichidare juridică o cer colegi marcanți de partid. Dar mai și iese ulterior public cu un mesaj care semnifică schimbare majoră de poziționare politică. Semn că se petrec lucruri grele prin subteranele politicii.

La doar trei zile după ce greul liberal Ilie Bolojan a ieșit cu critici la adresa lui Klaus Iohannis, a guvernării și a PNL și a șocat cu o schimbare bruscă de macaz în privința candidaturilor sale la șefia PNL, a guvernului ori a statului, în contradicție cu tot ce clamase anul trecut, vine alt eveniment neașteptat.
Alt greu liberal, Emil Boc, se întîlnește cordial, la Cluj, cu George Simion, liderul partidului AUR, cel acuzat de liberali că e fascist-extremist-legionar șamd și care trebuie scos în afara legii.

După întrevedere, Boc acordă un interviu postului Napoca FM care bulversează și mai tare.

„Am avut o discutie decent-rezonabilă. Eu sunt un adept al dialogului chiar cu persoane cu care nu sunt de acord sau care nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că suntem de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord. Să fie știut că suntem de acord că nu suntem de acord privind unele lucruri. Cum este procesul de vaccinare unde avem viziuni diferite, dar ne respectăm punctele de vedere” spune Boc.

Și continuă spectaculos:

”Avem și multe lucruri care sunt comune.

Printre acestea, susținerea valorilor naționale și a interesului național și a tot ce înseamnă perspectiva națională într-o Europă formată dintr-un concept al națiunilor care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea indentităților naționale. Sunt total de acord și am susținut și voi susține acest lucru”.

Greul PNL continuă inventariind lucruri concrete în care pozițiile sale sunt aceleași cu ale AUR, chestiuni tehnice precum reabilitarea blocurilor și altele. Vorbește respectuos despre George Simion cu ”domnul președinte”.

”Sunt teme pe care colaborăm și evident sunt teme unde ne exprimăm punctele de vedere în arenă, chiar dacă sunt diferite și cădem de acord că nu suntem de acord. Și acesta este cel mai important lucru, că orice formă de susținere a opțiunilor noastre, oricare ar fi ele, trebuie să se desfășoare în cadru democratic. Și aici am fost amândoi de acord, indiferent ce susținem, că aceste forme de susținere trebuie să respecte statul de drept, să respecte drepturile oamenilor, principiul non violenței și o abordăre instituțională.

Eu cred că acest fel de discuție trebuie să continue. Pentru că, să știți că, lipsa discuțiilor naște monștri. Și în politică și în viață.

E obligatoriu să ai comunicare chiar dacă, repet, pornești de la premisa că ești de acord că nu poți fi de acord asupra unor lucruri și nu poți cădea de acord. Pentru că asta e până la urmă democrația. Dacă toți am fi obligați să gândim în același fel, ar fi dictatură. Dar e important ca ce susținem, să ne susținem în cadrul larg al legilor democratice. Și acest lucru l-am discutat cu domnul președinte. Mi-a cerut această întâlnire și evident am răspuns pozitiv ca de altfel întâlnindu-mă cu oricare dintre liderii politici care au vizitat Clujul. N-am avut niciun fel de reținere cu oricine, repet, mi-a solicitat o abordare politică sau administrativă, am acceptat de fiecare dată. Și asta consider că trebuie să facă un reprezentant temporar al unei comunități, să asculte și să participe la dezbateri, să își susțină punctele de vedere și să învețe din orice discuție. Pentru că, să știți, nimeni nu se naște învățat și oricât de tânăr sau bătrân ai fi, tot timpul ai ceva de învățat. În fiecare zi mai înveți un lucru, cu fiecare întâlnire. Vezi și perspectiva celuilalt. Pentru că întotdeuna încerc în viață să mă pun și în papucii celuilalt când iau o decizie, nu numai din pespectiva mea. Să vezi și celălalt ce gândește și dacă poți găsi un viitor comun, nu unul să câștige și altul să piardă, ci ca amândoi să câștigăm câte ceva, asta trebuie să promovezi”a mai spus Boc la Napoca Live.

Boc zice că se întîlnește cu orice lider politic care vine la Cluj, dar uită că anul trecut a refuzat să se vadă cu președintele său, Ludovic Orban, cînd a venit în campanie în orașul ardelean.

Și un ”mic” amănunt care nu trebuie ratat: Boc s-a întîlnit cu George Simion în timp ce acesta venise la Cluj-Napoca într-un turneu național de strîngere de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Numai acesta ar fi fost un motiv suficient pentru a refuza categoric întrevederea cu ”fascistul” de la AUR, cum îl numește deputatul de casă al Cotrocenilor, Alexandru Muraru.
Nu doar că Boc nu a refuzat-o, dar vorbește explicit de beneficiile colaborării cu AUR și de noi și noi contacte cu liderul AUR. Partidul angrenat în suspendarea lui Iohannis.

S-a întreținut cordial cu cel care, în septembrie, scria pe Facebook că ”În orașul lui Boc – cel mai mare susținător al prim-ministrului țepar Florin Cîțu – s-a permis desfășurarea unui eveniment fără mască cu peste 100.000 de persoane în timp ce școlile se preconizează că vor fi închise după câteva săptămîni”.

Dincolo de asta, să reamintim că Emil Boc a fost mereu un globalist-progresist notoriu, mai ales că a crescut sub pulpana lui Traian Băsescu, adept categoric al licuriciului american și al curentului ”mai multă Europă, mai puțină suveranitate națională”. În plus, el a venit la primăria Clujului pe un culoar care a trebuit să fie total opus celui naționalist-suveranist al marelui său contracandidat Georghe Funar, cel care vopsea băncile din parcuri tricolore.

Boc s-a bătut pentru certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, a atacat vehement nevaccinații, s-a luptat pentru păstrarea USR la guvernare, a criticat dur alianța cu PSD, a făcut din Cluj primul oraș din fostul lagăr socialist care a aderat la Acordul privind Orașele Verzi, lansat de Bruxelles, a umplut orașul de transport electric, luptă contra încălzirii globale, l-a susținut puternic la congres pe Florin Cîțu, alt globalist de calibru, a dat undă verde permanent mitingurilor mișcării LGBTQ, ceea ce a condus la bannere de protest cu ”Boc e gay”, prin oraș.

”Avem cea mai pro-europeană generație de tineri din istoria UE! Nu lăsați populiștii și extremiștii să distrugă #UniuneaEuropeana și să vă fure viitorul european!” scria el pe Twitter, acum doi ani.
”Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” și putem consolida identitatea noastra europeana“ declama cu alt prilej.

Repetăm: Emil Boc, de voie, de nevoie, a trebuit să fie opusul naționalismului și al suveranismului într-un oraș care ani buni fusese capitala naționalismului românesc, fie el și de operetă.

Ce s-a întîmplat de, brusc, progresistul și globalistul Boc, împotriva curentului din propriul partid și de la Cotroceni, bate palma cu naționaliștii de la AUR și anunță chiar un veritabil canal de comunicare viitoare cu exponenții conservatorismului, al tradițiilor?

Nu e limpede, deocamdată, ce justifică și ce anunță răsucirea lui Boc.

Poate sondajele care relevă că internaționalismul e în prăbușire, iar naționalismul urcă.
Sigură e că de la Cluj tocmai a venit o bombă politică. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Articol preluat de pe Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.