Reteaua Corect

BOMBA DIN PSD: PONTA VA FI EXECUTAT CU DOSARUL MEGAPOWER

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apararii, arunca o bomba azi, intr-un interviu la RFI, sustinind ca urmatorul pas al lui Basescu in scandalul Ponta – ofiter acoperit va fi acuzarea premierului in legatura cu un dosar penal de acum un deceniu si mai bine, informeaza Inpolitics.ro.

Sursa imagine: ziarulunirea.ro

”Aceasta deconspirare e legata de pasul urmator, legarea numelui Ponta de un mega-scandal cu Megapower de prin anii 90 in care sa i se impute dlui,Ponta ca a facut scapati citiva ofiteri acoperiti ai SIE, care ulterior s-au devoalat singuri. E de asteptat sa apara al doilea capitol al acestei incercari disperate a dlui.Basescu de a impiedica alegerea dlui.Ponta ca presedinte” a spus Pascu.

Despre ce e vorba in afacerea respectiva explica, pe scurt, un text aparut anul trecut in Gindul:

”Pe 11 septembrie 2000, procurorul Victor Ponta il trimite in judecata pe Cornel Moldovan directorul companiei de stat IIRUC SA pentru abuz in serviciu si un prejudiciu de 12 milioane dolari cauzat statului.

Practic, dosarul viza afacerea Megapower din 1990. Mai precis, in 1991, premierul Petre Roman, acum deputat PNL, a aprobat, printr-o Hotarare de Guvern, asocierea statului roman prin compania IIRUC SA cu compania americana Megapower intr-o companie mixta care urma sa produca echipamente electronice in Romania. Acesta afacere a fost initiata de Robert Deutsch si Cristian Lazarovici, iar HG au fost avizata de Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Stanculescu, ministrul industriilor, si avizata favorabil de Eugen Dijmarescu, ministrul economiei si finantelor, si de Victor Babiuc- ministrul Justitiei de la acea vreme. In acesta afacere a fost vehiculat si numele lui Florin Georgescu, fostul ministru al Finantelor in guvernul Ponta 1. Niciunul dintre demnitarii mentionati mai sus nu a fost trimis in judecata.

Afacerea viza infiintarea companiei mixte care a beneficiat de un credit guvernamental de 12 milioane de dolari.

Procurorul Victor Ponta a inceput ancheta in 1998 dupa ce SRI a descoperit in Portul Constanta arhiva companiei Megapower. Potrivit rechizitoriului intocmit de Victor Ponta in acesta afacere singurul vinovat este directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan.

Potrivit procurorului Ponta, Cornel Moldovan a decis sa vireze cei 12 milioane de dolari in conturile companiei Megapower inainte ca firma mixta sa se infiinteze. Astfel ca statul roman a pierdut cei 12 milioane de dolari fara ca in Romania sa se realizeze vreo fabrica de componente electronice. In 2002, Cornel Moldovan a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, dar prejudiciul nu a fost recurperat”. 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.