Reteaua Corect

BOMBA din comunicatul CCR: Curtea NU spune că Dăncilă este obligată să se prezinte în Parlament

CCR arată , într-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, precum și pe cele de numire a miniștrilor interimari. Șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor, relatează Știrpesurse.ro.

Însă, în ciuda speculaţiilor pe această temă şi chiar a declaraţiilor preşedintelui Iohannis, Curtea Constituţională nu transmite oficial că Viorica Dăncilă este obligată să se prezinte în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

"4. Constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între primulministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui de a numi miniștrii titulari propuși de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324 și nr.5/5325 din 26 august 2019", se arată în comunicatul CCR, transmis presei la ora 17.14, adică la câteva minute după ce preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre un "material al CCR" în care s-ar menţiona obligativitarea prezentării Guvernului pentru vot în Parlament.

"Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare", a afirmat Iohannis.

Astfel, preşedintele fie şi-a întemeiat declaraţiile pe titlurile din presă, în mod eronat, fie a primit informaţii nepublice din interiorul CCR, cu privire la viitoare cale de urmat sugerată de Curte.

O dezlegare a situaţiei ar putea fi dată de CCR în motivarea deciziei, însă judecătorii constituţionali ar putea să nu facă nicio referire la restructurarea Guvernului în documentul care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.