Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Bomba detonata de Gelu Diaconu

Fostul sef ANAF a facut practic un important denunt la DNA. Prin declaratia sa legata de ambasadorul Olandei la Bucuresti. Care, cu subiect si predicat, a exercitat presiuni si a facut trafic de influenta in favoarea unei societati comerciale. Numai bun de anchetat acest ambasador. Daca nu ar avea imunitate. Imunitatea ii permite insa sa le dea lectii romanilor. Si, daca se poate, sa ii jumuleasca. Este insa pentru prima data cand, pentru autoritatile de la Bucuresti, exista o baza legala care sa permita luarea unei atitudini ferme. In sensul ca Romania ar trebui sa redevina un stat al romanilor.

Este, din cele relatate de Gelu Diaconu – inlocuit in mare viteza de la sefia ANAF de catre Guvernul Ciolos, cu sprijinul DNA -, un caz clasic, bine documentat si construit in etape de inalta coruptie. Pregatita minutios nu de un ambasador oarecare, ci chiar de reprezentantul statului care se erijeaza in indrumator, in numele UE, al Bucurestiului, pe calea intaririi democratiei si statului de drept. Este chiar statul care ne da sistematic peste degete, fara a fi in stare sa invoce niciun motiv, la capitolul Schengen. Statul care sta la panda pentru a inhata Portul Constanta. Si, totodata, statul care tocmai ne vinde transportoare blindate de cateva ori mai scumpe decat cele – identice calitativ – pe care le-am putea fabrica in tara. O gaura de miliarde. Convenita cu Dacian Ciolos. Prin incalcarea legilor.

Prin urmare, cel mai inalt reprezentant al Olandei pe pamant romanesc si unul dintre principalii diriginti ai Romaniei din UE ii trimite adrese scrise sefului ANAF, cu antetul Ambasadei, dar si al unei societati comerciale olandeze, solicitandu-i mai intai o intalnire si apoi o reprogramare anticipata a ei. La intalnire, se prezinta cu omul de afaceri. In prima parte, ii trage un perdaf sefului ANAF in numele statului olandez, legat de modul prea lent in care colecteaza veniturile si de intarzierile in restituirea TVA. Apoi, solicita nici mai mult, nici mai putin decat o restituire TVA acordata, peste rand, firmei olandeze.

Pentru acest tip de trafic de influenta au fost intocmite, in Romania, mii de dosare penale. Sute de reprezentanti ai autoritatii, de oameni de afaceri si de politicieni au fost aruncati dupa gratii. Infractiunea savarsita de inalta autoritate a statului olandez este la indigou cu toate cele sanctionate fara mila de justitia romana. Iar in celelalte cazuri nici macar nu au existat probe la fel de clare, furnizate de o inalta autoritate a statului roman. Ce va face DNA? Cum va gestiona aceasta provocare?

Se stie de mult, si persista informatii detaliate in toate mediile informate din Romania, ca exista ambasadori ai statelor partenere din UE si NATO care santajeaza administratia publica centrala pentru a obtine avantaje consistente in favoarea firmelor din tarile respective, evident, in detrimentul societatilor comerciale romanesti, dar si pe seama bugetului statului. Ori a avutiei nationale. Pentru a stopa acest fenomen extrem de periculos, nu numai de umilire a autoritatilor romane, ci si de spoliere a statului, trebuie inceput de undeva.

Ce ar fi ca dreptatea sa inceapa chiar cu ambasadorul Olandei la Bucuresti. Ce ar fi ca, in fine, statul nostru de drept sa dea un semnal ca este un stat suveran. Si ca aplica legile fara discriminare.  Ce ar fi, cu acest prilej, sa cerceteze procurorii DNA si contractul, extrem de pagubos, initiat de Dacian Ciolos pentru achizitionarea mijloacelor mecanizate destinate Armatei Romane.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.