Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Bolnavul de cezarita

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 27 iulie 2012 la 11:06, in Politics. 71 vizualizari 1 comentariu Taguribolnav, cezarita, Traian Basescu, vila dante shortlinkhttp://crct.ro/nhRY

Traian Basescu s-a visat, pana la suspendarea sa, un fel de Cezar. Stapan absolut. Peste Guvern, peste Parlament, peste Justitie. Peste o parte din presa. Si peste toate institutiile de forta. Pe care le-a transformat in instrumente represive. Este o boala. Care ameninta, in mod ireparabil, democratia. Fiindca efectul ei este atentatul la libertatile oamenilor si ale institutiilor. Si de aici caderea in autocratie si pericolul dictaturii. Intre altele, cezarita se manifesta si prin lacomie. Prin dispretul pentru banul public.

Murdaria de sub covorul institutiei prezidentiale, condusa de Traian Basescu, este inca ascunsa dedesubt. USL nu a ridicat decat un colt si nu se vede decat o mica parte din jeg. Iata, de exemplu, povestea Vilei Dante. Acum exista toate dovezile ca, din dispozitia verbala a lui Traian Basescu, Emil Boc a ordonat Secretariatului General al Guvernului sa-i pregateasca aceasta somptuoasa resedinta, pentru momentul cand nu va mai fi presedinte. Cladirea cu terenul valoreaza multe, foarte multe milioane de euro. Si au mai fost cheltuite inca 2 milioane pentru a o dichisi. Ca resedinta particulara. In niciun caz ca pe o vila de protocol. Daca ar fi fost o vila de protocol, in Vila Dante ar fi fost cazati, pana acum, inalti oaspeti ai statului roman care ne-au vizitat. Dar acolo nu a calcat nimeni. Cu exceptia lui Traian Basescu si a celor cativa invitati ai sai. Intre care si Mihai Razvan Ungureanu. Si poate niscaiva demoazele. Halatele si papucii, pe care toate televiziunile le-au filmat, erau destinate exclusiv bolnavului de cezarita. Asa se si explica de ce Vila Dante fusese plasata sub “custodia SPP”. Cazul insa trebuie multiplicat.

Tot in vreme de criza, alte milioane de euro au fost investite in cealalta vila, cea in care, in mod oficial, locuieste in prezent acelasi Traian Basescu. O vila si mai mare. Care, culmea, fusese renovata exact la inceputul primului sau mandat. Aceste vile nu costa doar cat se aude. Ele costa imens, prin intretinerea lor luna de luna. Milioanelor de euro li se adauga, astfel, zeci de mii de euro lunar. In 8 ani de mandat, va puteti imagina ce iese.

Numai ca omul bolnav de cezarita, in timp ce taia cu cinism salarii si pensii si disponibiliza bugetari invocand criza, mai consuma alti si alti bani pentru inca 8 vile pe care le-a scos din circuitul turistic si si le-a adjudecat. Si unde mergea cand si cand. Insotit de tacuta sa sotie. Sau de vreo prietena mai putin tacuta. Toate aceste vile, pe care le-a folosit intr-un mod asemanator si Nicolae Ceausescu, in al carui birou de la Cotroceni s-a mutat omul bolnav de cezarita, au costat, luna de luna, sume enorme, pe care, in generozitatea sa dar si in ignoranta sa, bietul cetatean i le-a donat.

Traian Basescu nu s-a gandit o secunda la consecintele dramatice ale risipei pe care o face. La fel cum nu s-au gandit principalii sai parteneri din grupul de interese nelegitime, pe care l-a patronat.

Acum, rand pe rand, aceste nenorociri vor iesi la iveala. Omul bolnav de cezarita va fi pedepsit. Intr-un mod exemplar de catre victimele sale. De catre cetatenii Romaniei. Deja el a pierdut razboiul strategic si s-a predat chiar in momentul in care, intelegand ca romanii vor vota da in covarsitoarea lor majoritate, a ales fuga. Fuga de vot. Numai un naiv isi poate imagina ca acest abandon strategic s-ar putea transforma, printr-un truc, intr-o intoarcere a sa la Cotroceni. 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.