Reteaua Corect

Bogdan Aurescu, în vizită în Ungaria. Ce documente vor fi semnate

Scris de newsreporter in 28 aprilie 2021 la 08:44, in Politics. 399 vizualizari Intra in discutie TaguriBogdan Aurescu, document, semnat, ungaria, vizita shortlinkhttp://crct.ro/nxKq

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, face, miecuri, o vizită de lucru la Jula/Gyula, Ungaria, în cadrul căreia va avea consultări politice cu omologul ungar, Peter Szijjártó. Vor fi semnate o serie de documente importante pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale. Ministrul Bogdan Aurescu va avea o întrevedere cu reprezentanţi ai minorităţii române din Ungaria, scrie HotNews.

”Întâlnirea dintre miniştrii Bogdan Aurescu şi Peter Szijjártó are loc pe fondul finalizării unor proiecte importante pentru relaţia bilaterală, convenite cu ocazia vizitei la Bucureşti a ministrului ungar al afacerilor externe din 18 februarie 2021, urmând să fie semnate o serie de documente relevante în cadrul întrevederii”, a transmis MAE.

Documentele care urmează a fi semnate sunt: ”Protocolul celei de-a 8-a sesiuni a Comitetului de Specialitate româno-ungar de Colaborare în Problemele Minorităţilor Naţionale” şi două acorduri prin care se modifică cadrul juridic bilateral în scopul înfiinţării a două puncte de trecere a frontierei pe conexiunile transfrontaliere, Variaşu Mic/Dombegyhaza şi Grăniceri/Elek.

”Pentru partea română, Protocolul Comitetului de Specialitate va fi semnat, în prezenţa celor doi miniştri de externe, de către co-preşedintele părţii române al Comitetului, secretarul de stat din cadrul MAE român Iulia Matei, iar acordurile privind înfiinţarea celor două puncte de trecere a frontierei de către ministrul român de externe, împreună cu omologul ungar”, a mai transmis MAE.

Sursa citată a precizat că semnarea ”Protocolului celei de-a 8-a sesiuni a Comitetului de Specialitate româno-ungar de Colaborare în Problemele Minorităţilor Naţionale” ”reprezintă o recunoaştere a importanţei acestui format bilateral special de dialog, creat prin Tratatul politic de bază din 1996, şi care are ca obiectiv discutarea şi identificarea soluţiilor celor mai potrivite în ceea ce priveşte aspectele legate de protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ungaria şi, respectiv, minorităţii maghiare din România”.

Semnarea Protocolului va permite iniţierea unei noi sesiuni de lucru a Comitetului şi va marca, astfel, reîntoarcerea la abordarea bilaterală a problematicii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale. În plus, înfiinţarea a două noi puncte de trecere a frontierei va contribui la dezvoltarea contactelor între cetăţenii celor două ţări.

Cu ocazia vizitei, ministrul Bogdan Aurescu va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai minorităţii române din Ungaria, în cadrul căreia vor fi abordate aspecte concrete legate de protejarea şi promovarea drepturilor lor identitare etnice, lingvistice, culturale, religioase.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.