Reteaua Corect

Blinken nu exclude negocieri cu privire la frontierele Ucrainei

Scris de newsreporter in 24 martie 2023 la 11:38, in Politics. 453 vizualizari Intra in discutie Taguriblinken, crimeea, frontiere, negocieri, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nB4F

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a deschis joi ușa unor posibile negocieri privind frontierele Ucrainei, reiterând totodată că decizia va aparține ucrainenilor, potrivit AFP, citat de HotNews.

Luând cuvântul în fața unei comisii parlamentare de la Washington, el a reafirmat că orice posibilă pace cu Rusia va trebui să fie „echitabilă și durabilă”, adică una care să respecte independența și integritatea teritorială a Ucrainei, dar „cum se definește acest lucru cu precizie pe teren, ne așteptăm ca ucrainenii să ne spună”.

El a părut astfel să aprobe faptul că ucrainenilor le va fi dificil să recupereze toate teritoriile anexate de Rusia, în special Crimeea.

„Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii vor fi determinați să lupte pe teren și poate teritorii pentru care vor decide că trebuie să încerce să le recupereze prin alte mijloace”, a spus el.

Blinken a fost întrebat în mod special de către politicianul republican Chris Stewart dacă SUA sprijină încercarea președintelui Volodimir Zelenski de a recupera Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Diplomatul de rang înalt, care consideră că nu sunt întrunite condițiile pentru o negociere, a insistat că „acestea sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care își văd viitorul și la modul în care acest lucru se traduce în suveranitatea, integritatea teritorială și independența țării”.

„Ceea ce nu dorim, în interesul tuturor, este ca acest lucru să fie rezolvat într-un mod care îi va invita doar pe ruși să se repoziționeze, să se reînarmeze și să atace din nou”, a spus el.

SUA și partenerii săi occidentali nu recunosc anexarea Crimeei sau teritoriile anexate de forțele ruse în estul Ucrainei, unde au loc lupte violente.

Coaliția condusă de SUA, care oferă cel mai mare ajutor militar Ucrainei, afirmă că este pregătită să apere Ucraina atât cât este necesar până la retragerea forțelor rusești, dar este în mare parte evazivă în cazul Crimeei.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.