Reteaua Corect
Stelian Tanase

Bizanț &Cotroceni

Scris de Stelian Tanase in 05 februarie 2020 la 12:13, in Politics. 687 vizualizari Intra in discutie Taguribizanț, cotroceni, Parlament, PNL, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nvDu

S-a ajuns la punctul critic, acu’e-acu! PNL și PSD au cam încurcat in pașii de dans pe care încearcă să îi execute sub ochii unei asistențe care nu mai pricepe nimic. Lipseste virtuozitatea. Arta manevrierănu strălucește, aș spune că dimpotrivă. Diferențele dintre scopuri, mijloace, și mai ales declarații sunt foarte mari.

Bucureștiul este ultima rămășiță a Bizanțului. Nu mi-e rușine nici cu Constantinopolul si palatul Topkapi unde se juca destinul Imperiului. Așa și Cotrocenii noștri, la fel de acoperit de grădini și palate. Plus forfota curtenilor. Conspirațiile și intrigile aici se țes. Deocamdată cu succes pentru tabăra liberală. Toată campania din această iarnă /primăvăra aici a fost pusă la cale. Am avut semnale nenumărate că se pregătește ceva pentru primăvară de la – în ordinea importanței – de la Rareș Bogdan , Raluca Turcan, Klaus Iohannis si Ludovic Orban. Dumnealor nu prea știu să păstreze un secret. Sau poate că nu au vrut să îl țină. Fiecare a încercat să ocupe pagina întii a ziarelor(cîte mai apar) si să rupă gura tirgului. Asta 1/ și 2/ au vrut să cîștige pozitii in competitia cu ceilalti liberali de la virf. Vedetismul face parte din ADN-ul PNL-ului.

PNL pină acum e-n față – utimele sondaje arată că a depășit cu mult PSD și este principal favorit în alegerile care vin. Orban a zis bine în Parlament adresindu-se pesedeilor din sală – „Vă batem, oricum. Și într-un tur și în două! Si la anticipate, la alegeri la termen!” Scurt pe doi! PSD a ajuns la jumătate din cit avea în 2016. Asumarea răspunderii guvernului a pus PSD-ul in defensivă. A fost o lovitură de maestru. Și pokerul e-n ADN-u liberal. Orice ar muta PSD, iese prost. Ciolacu, prea nou in fcț de lider nu s-a prins de subtilitatea manevrei executată de Orban. Și anticipatele si alegerile în doua tururi lasă PSD fără muniție. Si daca le trece motiunea si dacă nu este tot un drac. PSD pierde partida exact cînd miza este mai mare.

Rămîne însă de văzut care este capacitatea liberalilor de a duce la capăt această campanie aflata abia la inceput. Mai sunt citeva acte de jucat. Nu este obligatoriu să le iasă la fel de bine ca primul. Sigur că PNL profită de debandada de la PSD, de marile lui probleme interne si de imagine (de kko), de moștenirea lui Dragnea. E un moment foarte bun pentru liberali să bușească PSD-ul să nu se mai scoale de jos măcar 4-5 ani.

E foarte thrilling ce se întîmplă. Fiecare zi aduce o răsturnare de situație și măcar o lovitură de teatru. De pildă azi. Trece sau nu trece moțiunea de cenzură PSD&UDMR? UDMR este un PSD in maghiară. Orban este în win-win situation. PSD invers. Dacă moțiunea trece totusi, intrăm în criza politica și lucrurile se complică. Dar în mare rămîn aceleasi cu condiția ca PNL să se țină bine ]n șea și sa rămina disciplinat pînă in ziua alegerilor.

E palpitant, cum ziceam. Nu știu dacă se joacă la agențiile de pariuri chestia asta dar ar fi foarte interesant.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.