Reteaua Corect

Bilanțul ministrului Apararii Gabriel Leș

Fostul ministru al ApărăriiGabriel Leș a transmis CorectNews un bilanț al perioadei în care s-a aflat la conducerea insituției. Îl redăm integral în rândurile de mai jos:

„În urmă cu aproape un an, pe 22 noiembrie, preluam pentru a doua oară conducerea Ministerului Apărării Naționale. La un prim bilanț al dosarelor aflate pe masa ministrului constatam că una dintre cele mai mari provocări avea să fie desemnarea noului șef al Statului Major al Apărării, în contextul în care mandatul expira în foarte scurt timp. A urmat un episod de confruntare cu președintele pe care puțini l-au înțeles în toate nuanțele sale. S-a vorbit îndelung despre evitarea politizării armatei, însă în vacarmul dezlănțuit, și noianul de invective la adresa PSD, cine a mai avut răbdare să înțeleagă că prin decizia de a nu prelungi acel mandat exact acest deziderat îl urmăream – ținerea Armatei cât mai departe de jocurile politice. Acum, lucrurile sunt clare chiar și pentru cei mai inverșunați opozanti ai PSD.
Iată astăzi un militar de carieră, aflat în funcție, pregătit ca în decurs de o zi să schimbe haina militară cu papionul de liberal. Cred ca este moft să mai vorbim în România europeană a anului 2019 despre un principiu esențial în arhitectura oricărei democrații care se respectă: controlul civil asupra forțelor armate.
Va puteti imagina ce au simțit toți cei care imbracă haina militara cand au văzut fotografia in uniforma a șefului SMAp încadrată in chenarul PNL și plasată in panoplia ministeriabililor liberali. Am primit extrem de multe mesaje de nemulțumire și revoltă cu privire la această situație. Evident le ințeleg și împărtășesc dezamagirea celor care gasesc incalaificabilă dezertarea către politică încă din perioada activa a unui general al Armatei României. Precedentul este absolut nefast, iar daca de la presedintele Iohannis nu pot emite nici o pretenție (modul in care sfidează constituția a devenit deja marcă înregistrată a domniei sale), speram că Partidul National Liberal, un for cu reflexe europene - asa cum se pretinde - nu va pune România in situația fara precedent la nivelul UE, de a propulsa un militar intr-o funcție creată pentru exercitarea controlul civil.
Vreau sa fie bine-înțeles, pozitia mea vizează un principiu, și nu persoane!Închei prin a evoca un ilustru membru al unui partid istoric românesc, asa cum se pretinde și PNL a fi : "Negociem orice, dar nu negociem principii" - Corneliu Coposu”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.