Reteaua Corect

Biden, confirmat oficial președinte al SUA

Confirmat oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, democratul Joe Biden a declarat, într-un discurs adresat națiunii după anunțarea votului din Colegiul Electorilor, că este timpul ca americanii să întoarcă pagina istoriei. ”Democrația noastră a fost presată, testată și amenințată, dar s-a dovedit a fi rezistentă, autentică și puternică”, a spus Biden, potrivit HotNews.

Președintele ales, care va depune jurământul în cadrul unei ceremonii de inaugurare a noii administrații la 20 ianuarie, a mai spus că ”voința poporului a avut câștig de cauză”. El s-a referit astfel la acuzațiile nefondate de fraudare a scrutinului lansate aproape zilnic de Trump și la numeroasele contestații depuse de echipa sa, în instanță, în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor.

"Flacăra democrației a fost aprinsă în această națiune cu mult timp în urmă. Și știm că nimic, nici măcar o pandemie sau un abuz de putere nu o poate stinge”, a mai spus Biden.

“Noi, poporul, am votat. Integritatea alegerilor noastre rămâne intactă. Așa încât, acum este timpul să dăm pagina, așa cum am făcut-o de-a lungul istoriei, să ne unim, să ne vindecăm”, a mai spus Biden, în discursul său susținut la Wilmington, Delaware.

Între timp, președintele în exercițiu, Donald Trump, a continuat să conteste rezultatul, printr-o serie de postări pe twitter, în care invocă un nou ”incident” în statul Michigan. Așa cum s-a întâmplat cu mai toate postările sale pe tema așa-zisei fraude, și acest mesaj a fost marcat de Twitter cu notificarea acuzații nefondate.

Democratul Joe Biden a câștigat luni votul Colegiului Electoral, care confirmă oficial victoria acestuia în alegerile prezidențiale și pune capăt încercărilor eșuate ale președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor de pe 3 noiembrie. Parlamentarii urmează să certifice votul Colegiului Electoral pe 6 ianuarie.

Video pe Hotnews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.