Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

BEZNA MINTII: LEGEA BUJORULUI, VOTATA IN PROCEDURA DE URGENTA

În plin război în regiune, criză economico-socială și boala maimuței la orizont, aleșii nației au găsit o urgență majoră: votarea pe repede înainte legii bujorului ca plantă simbol național.

Un grup masiv de parlamentari, cu Alina Gorghiu, Anca Dragu și Roberta Anastase în frunte, au introdus ieri în Senat o propunere legislativă pentru declararea bujorului drept floare națională a României.

”Identitatea unei natiuni se exprimă nu numai prin simboluri nationale, care exprimă în mod special ideea de statalitate și de organizare politica. De pilda, o anumită floare, specie de pom, sau imaginea unei anumite păsări, ori a unui animal, sau un anumit meșteșug, constituie, în multe țări, un element de identitate natională, alături de alte simboluri naționale consacrate prin constituție. Foarte multe țări au una sau mai multe flori naționale, reprezentative pentru arealul lor geografic, precum și pentru tradițiile și cultura acestora.” se arată în expunerea de motive.

Ceea ce e mai greu de înțeles e motivul pentru care Gorghiu & comp au cerut pentru această lege procedură de urgență, în condițiile în care sezonul bujorilor e pe final, anul acesta, iar pînă anul viitor era timp berechet pentru adoptare.
Cu atît mai mult cu cît procedura de declarare a unei flori drept simbol național foarte rar s-a făcut prin parlament, cazul SUA, în 1986, care a ales trandafirul. În cele mai multe cazuri, statutul de floare-simbol al unei nații vine de la sine și se consfințește în timp prin diverse manifestări și omagieri, mai degrabă decît prin legi. Un exemplu e cazul Indiei, al cărei guvern a dezmințit public acum trei ani că lotusul ar fi fost vreodată declarat oficial floare-simbol al țării, deși e perceput ca atare de sute de ani.
Proiectele de lege se adoptă cu procedură de urgenţă, de regulă, în situații speciale, precum OUG-uri, armonizări de legislație internă cu cea europeană, conflicte între cele două Camere șamd.

Una peste alta, care să fie explicația urgenței legii bujorului? (B.T.I.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.