Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Basescu, Boc si Predoiu ciuruiesc Justitia

In analiza precedenta, sub titlul “Justitia, cu pistolul la tampla”, am explicat cat de simplu ar fi sa facem din CSM un veritabil organism de conducere profesionist si integru al Justitiei, ca putere independenta intr-un stat democratic. Am identificat atat solutia pentru a elimina blestematul algoritm politic, cat si solutia eradicarii sau macar diminuarii semnificative a cumetriilor din sistem. Acum este momentul sa explic cine si de ce condamna Justitia romana la o stare de aservire, de balacareala, de ineficienta si chiar de coruptie si, implicit, condamna Romania la un statut de democratie esuata.

In aceste vremuri, in care Consiliul Superior al Magistraturii este supus algoritmului politic, in care sunt pastrati avocatii statului, adica procurorii, in timp ce ceilalti participanti importanti ai actului de justitie, avocatii cetatenilor si ai firmelor, sunt exclusi, CSM functioneaza ca o institutie decimata. In sensul ca exista doua locuri libere de judecatori, unul de procuror si doua pentru reprezentantii societatii civile. In mod firesc, aceasta institutie ar trebui sa-si inchida portile pentru ca, in conformitate cu legea organica care o guverneaza, ea nu are cvorumul necesar pentru a lua decizii. De ce nu se grabesc reprezentantii puterii, pentru ca ei sunt responsabili de aceasta situatie, sa completeze locurile vacante? De ce trag ei de timp?

Raspunsul la intrebarea de mai sus ne conduce, in mod direct, la relatia dintre crima organizata la nivel inalt in Romania, politica si Justitie. Cei care se pregatesc sa paraseasca puterea, asa cum cred eu, sau sa si-o conserve, asa cum cred ei, doresc sa doarma linistiti in viitor, daca pleaca sau sa-si curete adversarii, daca raman. Ca atare, ei vizeaza o alta institutie importanta a Justitiei. Care este Curtea Suprema de Justitie. O parte din ea. Sectia penala. Mai devreme sau mai tarziu, dosarele lor, sa dam ca exemplu dosarele lui Basescu sau dosarele adversarilor lor, sa dam ca exemplu dosarele lui Nastase, vor ajunge acolo pentru a primi o solutie finala. Deci este vital cine isi pune cei opt judecatori pe functiile care urmeaza sa ramana vacante la sectia penala a Curtii Supreme de Justitie. Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare ne arunca intr-un aparent cerc vicios.

CSM este cel care face numirile la Curtea Suprema de Justitie. CSM ii va numi pe cei opt magistrati. De aceea, batalia care se da este pentru majoritatea in CSM. Cea favorabila puterii. Se bate pasul pe loc in completarea pozitiilor libere din CSM, iar CSM lucreaza in ilegalitate in urma unei miscari deliberate. Pentru ca domnul Traian Basescu asteapta momentul in care la CSM se vor decide promovarile pentru ocuparea celor opt locuri vacante de judecatori la Curtea Suprema de Justitie.

Si aici intervine un act de-a dreptul criminal. Care pune la zid CSM-ul, pune la zid Justitia si, implicit, pune la zid Romania. Ca sa poata trage de timp, ca sa poata monta scenariul pe care l-am prezentat mai sus, la ordinul lui Traian Basescu, Boc si Predoiu, in calitatile oficiale pe care le au, au emis ordonanta de urgenta nr. 16/2011. Ilegala. Si anticonstitutionala. Cea care permite Consiliului Superior al Magistraturii sa functioneze fara cvorumul cerut de legea sa organica de functionare. Adica asa cum e acum. Este dovada unei crime cu premeditare.

P.S. Ca sa intelegeti, cititi si “Gastile de la Parchet. Transinstitutionale” si “Justitia, cu pistolul la tampla”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.