Reteaua Corect

Baronul PDL care a încasat o dobândă uriaşă pentru împrumutul dat PNL

Scris de newsreporter in 15 august 2019 la 12:06, in Politics. 392 vizualizari Intra in discutie Taguricezar preda, dobanda, imprumut, PDL, PNL shortlinkhttp://crct.ro/nuRc

Cezar Preda a fost unul din ”greii” PDL, intrat într-un con de umbră odată cu disiparea puterii sale în cadrul PNL. Deputatul liberal nu mai este liderul influent de altădată, dar rămâne un politician foarte bogat, milionar din afacerile sale cu gunoaie, dar și de pe urma partidului care l-a trimis în Parlament. Nu de alta, dar Cezar Preda a făcut profit din banii împrumutați PNL-ului în 2016, pentru campania electorală. Deputatul a primit înapoi după mai puțin de doi ani o sumă cu mai bine de 30% mai mare decât cea împrumutată, o tranzacție despre care mulți ar spune că ar putea fi camătă, scrie DC News.

 

Conul de umbră în care a intrat Cezar Preda se dovedește a fi un corn al abundenței pentru fostul baron pedelist. Actualului deputat PNL de Dâmbovița îi duduie afacerile, iar firmele sale îi aduc profituri nete de milioane de lei. Și cum banul la ban trage, Preda s-a trezit mai bogat și de pe urma propriului partid. Deputatul liberal a trecut în ultima declarație de avere, din iunie 2018, venituri de 52.171 lei încasate de la PNL, reprezentând rambursarea contribuției sale pentru campania electorală din 2016.

Admirabil spiritul capitalist al liberalilor, mai ales că s-au axat pe bunăstarea individului Cezar Preda, și nu a partidului. Astfel, din declarația de avere din decembrie 2016 a deputatului aflăm că fostul baron portocaliu a împrumutat PNL cu 40.000 de lei, prin încheierea de autentificare nr. 806 de pe 5 mai 2016, pentru campania electorală a partidului. Or, din moment ce suma restituită după doi ani de PNL este de peste 52.000 de lei, rezultă o dobândă percepută de Cezar Preda de mai bine de 30%.

Reciclare amendată de Mediu

Nu doar PNL a contribuit la bunăstarea lui Cezar Preda. Fostul lider PDL nu a uitat renumele său de ”rege al gunoaielor” și continuă să scoată milioane din afacerile cu deșeuri și nu numai. Atlas Invest SRL, mica sa firmă de imobiliare din Buzău, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 348.067 lei și un profit net de 49.360 lei, cu 4 angajați. Cât despre Ecopim Recycling SA București, specializată în reciclarea deșeurilor, aceasta bate toate recordurile.

Pe 21 noiembrie 2016, Tribunalul București a aprobat cererea debitorului Ecopim Recycling SA și a dispus intrarea acestuia în insolvență. Cezar Preda a decis atunci să ceară protecția legii falimentului după ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) i-a amendat firma cu 600.000 de euro, în 2015. Ecopim Recycling SA a făcut prte dintr-un grup de firme sancționate de AFM cu amenzi în valoare totală de 13 milioane de euro după ce au fost prinse că declarau în fals cantitățile de deșeuri reciclate, pe care le aruncau, în realitate, pe unde apucau.    

Paradox: insolvența l-a umplut de bani

Firma lui Cezar Preda nu se află la prima insolvență. În decembrie 2015, Ecopim Recycling SA și-a mai cerut o dată insolvența, dar, după câteva zile, în ianuarie 2016, a retras-o. Societatea la care sunt acționari persoanele juridice Atlas Invest SRL (deținută de soții Cezar și Jeanina Preda) și MP Business Development SRL, firma lui Mircea Preda, fiul politicianului, nu numai că supraviețuiește insolvenței, dar o face într-un stil mare. Firma a raportat în primul an de insolvență o cifră de afaceri de 14.098.267 lei (mai mult decât toate afacerile luate la un loc de la înființarea sa, în 2014) și un profit net impresionant, de 3.879.866 lei, cu doar 7 angajați. Mai mult datoriile sunt de numai 556.151 lei, ceea ce înseamnă că afacerea lui Cezar Preda nu doar că merge bine, ci duduie, de-a dreptul. 

 

Articol preluat din  DC News

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.