Reteaua Corect

Barna îi răspunde lui Orban după negocierile eșuate din Capitală

Târguiala dintre partide în perspectiva alegerilor din Capitală trebuie să înceteze, atâta timp cât nu sunt luate în calcul unele principii minimale, declară președintele USR, Dan Barna, relatează Știripesurse.ro.

Principiul de bază de la care trebuie să pornească orice negociere pentru alegerile locale din Capitală este acela al integrității și competenței oamenilor propuși, a spus la RFI președintele USR, Dan Barna.

„Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină", a spus Dan Barna, potrivit Mediafax.ro.

Liderul USR vrea candidați integri din partea forțelor anti-PSD, în București: „Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim".

 

Va reamintim că liberalii au discutat, marţi seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) reunit în sistem de videoconferinţă despre candidaturile la alegerile locale.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor că susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Bucureştiului este singura agreată pentru Capitală şi că discuţiile cu USR vor continua. Potrivit unor surse liberale, Orban a transmis în şedinţa BPN că modul în care se raportează USR la candidaturile din Capitală la alegerile locale nu este unul încurajator.

În acest context, liberalii ar fi dispuşi să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

Conform surselor citate, Orban le-a cerut liberalilor să nu răspundă la niciun atac din partea USR-PLUS, motivând că o polemică pe acest subiect nu va fi percepută favorabil de alegători.

În acest context, liberalii ar fi dispuşi să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.