Reteaua Corect

Bătaia pe gazele de la Marea Neagră: Înalt oficial american, trimis în România, anunță George Maior

Secretarul energiei din Statele Unite, Rick Perry, a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018, afirmă ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, care a avut o întâlnire cu oficialul american, scrie flux24.ro.

SUA face un lobby puternic pentru schimbarea legii off shore a gazelor din Marea Neagră, unde acționează Exxon Mobile.

Președintele Iohannis a cerut reexaminarea legii off shore pentru ca firmele străine să primească mai mulți bani.

Iohannis retrimite la Parlament Legea gazelor offshore făcând o pledoarie in favoarea companiilor care vor sa ne ia “for free” resursele! Deși ar fi putut sa respingă legea pentru motive absolut întemeiate – legea fiind lipsită de claritate in ceea ce privește modul de calcul al cotei de profit ce se cuvine României – KWI preferă să se situeze fățiș in tabăra exploatatorilor: “la nivel de principiu, este necesar un cadru normativ eficient şi durabil, capabil să asigure o distribuţie echitabilă a beneficiilor între stat şi investitori, care să contribuie la stabilirea unui parteneriat pe termen lung între cele două părţi, precum şi la consolidarea încrederii în perspectivele economiei naţionale.”Acum nu mai avem niciun dubiu, a comentat pe facebook avocatul Dan Chitic, care a dezvăluit scandalul gazelor.

”În contextul discuţiilor avute cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, am prezentat stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, exprimându-mi speranţa ca statele participante în acest proiect, şi mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene. De asemenea, am arătat faptul că Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagră şi să acţioneze constructiv, evitând acţiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect. În plus, am precizat că România are potenţialul istoric, geografic, economic şi strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei”, menţionează George Maior într-o declaraţie transmisă vineri AGERPRES.

George Maior a fost acuzat de generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, că ar fi lobbyistul Exxon Mobile în schimbul unor comisioane substanțiale.

„Valorificarea resurselor naturale ale României în folosul ţării noastre este un obiectiv prioritar. În acest context, am încredere că exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore şi onshore şi mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagră vor fi un succes pentru economia şi securitatea României”, subliniază Maior.

În ceea ce priveşte cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, ambasadorul a reiterat convingerea că procesul urmează ‘‘un curs firesc, echilibrat şi constituţional, în interesul României, care să ţină cont de condiţiile de succes economic de care are nevoie ţara noastră, precum şi investitorii implicaţi”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.