Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

BĂTĂLIA PE MISS UNGARIA. RADU CRISTESCU, VIKTOR ORBAN ȘI GLUMA CARE A INCENDIAT PRESA UNGARĂ

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 03 octombrie 2023 la 10:53, in Politics. 581 vizualizari Intra in discutie Tagurimiss ungaria, Radu Cristescu, viktor orban shortlinkhttp://crct.ro/nC04

O glumă inocentă de două rînduri postată de deputatul PSD Radu Cristescu pe Facebook a dat foc presei ungare, care reacționează azi vehement într-o serie de articole, în care românul e acuzat de ”postare răutăcioasă”, ”usturătoare” deși alte publicații admit că e una spirituală. Oricum ar fi, ungurii au recepționat-o în plex.

Totul a pornit de la victoria unei românce de etnie maghiară, Blaga Tünde, din Miercurea Ciuc la concursul Miss Univers Ungaria 2023, prilej pentru deputatul PSD să comenteze, sîmbătă, pe Facebook, în glumă și un pic malițios, cu bătaie spre premierul ungar:

”Titlul de Miss Univers Ungaria 2023 a fost cîștigat aseară de o româncă din Miercurea Ciuc, Tünde Blaga. Viktore, consider-o un împrumut și nimic mai mult…”

Aceste rînduri au fost suficiente să provoace azi un veritabil jihad în presa ungară, care acordă spații largi subiectului și îl bagă în toate titlurile pe premierul Viktor Orban, menționat în gluma sa de Cristescu, despre care nu uită să scrie că e reprezentant al celui mai mare partid din România.

    

 

Presa de la Budapesta simte nevoia să marcheze că frumoasa, care a reprezentat în trecut și România la concursuri internaționale, se simte mai mult unguroaică decît româncă, lucru menționat și într-o carte a acesteia, ”Coroana rece”:

”Blága Tünde este foarte mândră de originea sa, despre care scrie pe larg în cartea sa recent publicată, intitulată „Hideg Korona”. În 2018, a făcut următoarea declarație referitoare la întrebările legate de identitatea sa:
„Am fost destul de surprinsă când am fost trimisă în Filipine să reprezint România. Concursul de frumusețe s-a desfășurat foarte bine, dar întotdeauna am vrut să concurez ca maghiară și m-a deranjat puțin gândul că limba mea maternă este maghiara și nu prea vorbesc bine româna, dar eu reprezint România. Atunci am fost și atacată. Dar oamenilor nu le poți satisface mereu cerințele, întotdeauna a fost o problemă atunci când o fată maghiară din Transilvania concura într-un concurs din România, pentru că era considerat un dezavantaj, iar când am participat la concursuri din Ungaria, mă considerau româncă. Atunci am decis că nu voi mai concura ca reprezentantă a României. De atunci, am refuzat mai multe oferte.” scrie Budapest Eye.

Interesant de punctat, ”bătălia” dintre România și Ungaria pentru frumoasa transilvăneană vine la cîteva zile după un alt scandal oarecum asemănător, declanșat după ce titlul de Miss Zimbabwe a fost cucerit de o concurentă albă, stîrnind furia și protestele africanilor. (B.T.I.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.