Reteaua Corect

Băsescu: Va trebui o clarificare de la CCR cum se trece remanierea prin Parlament

Traian Băsescu a declarat că va trebui o clarificare de la Curtea Constituțională despre cum se trece remanierea prin Parlament, deoarece nu există un articol explicit în Legea fundamentală despre acest lucru. Acesta a adăugat că nu crede că în 45 de zile guvernul va fi complet, relatează Știripesurse.ro.

„Eu nu cred că în 45 de zile guvernul va fi complet. Vom avea situația în care în Parlament nu vor trece cei trei miniștri oricât ar fi de buni, și doamna Dăncilă să revină. Eu nu îi văd reușind să cumpere atâția parlamentari. Ăsta e năravul PSD, de a cumpăra parlamentari”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Întrebat despre votul în Legislativ privind remanierea, acesta a explicat că nu există în Constituție ce fel de majoritate parlamentară este necesară.

„Aici de discutabil. 233 le trebuie la moțiune, dar la remaniere Constituția nu vorbete trebuie majoritate absolută sau majoritate simplă, majoritatea celor prezenți în sală. Va fi iar o dispută pe care va trebui s-o tranșeze CCR. Personal, nu cred că trebuie dată aceeași putere Parlamentului la momentul unei remanieri, fie ea și de trei miniștri, egală cu puterea Parlamentului la numirea unui guvern întreg, când aprobi un program. Deci cred că va trebui o clarificare de la CCR cum se trece remanierea prin Parlament, pentru că nu s-a mai întâmplat. Este un teren virgin. Constituția nu a mers atât de departe ca să expliciteze articolul. Nu avem. Va trebui să explice CCR”, a completat Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că șeful statului Klaus Iohannis ar fi trebuit să aprobe propunerile de miniștri interimari.

„Doamna Dăncilă mai are trimise la Cotroceni și propunerile de interimate. În mod normal cu asta trebuia să înceapă președintele și să le aprobe. E greu de explicat de ce ai respinge o propunere de interimat, când tot tu ca președinte ai emis decretul prin care ai numit acel ministru”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

În replică, Viorica Dăncilă a anunțat că va merge în Parlament și va încerca să obțină susținerea necesară pentru a duce mandatul Guvernului până la capăt. Premierul a adăugat că șeful statului „a înlocuit funcția de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj”.

Sursa: Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.