Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Băsescu-Petrov începe campania cu miștouri: Povestea numelui PDL care aparține PNL

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 12 august 2020 la 10:48, in Politics. 565 vizualizari Intra in discutie TaguriBasescu, nume, osim, PDL, petrov, PMP, PNL, Tomac shortlinkhttp://crct.ro/nwvB

Traian Băsescu are ori umor, ori nevoie de lecitină, dovadă ultima sa declarație care face valuri, potrivit căreia e interesat să obțină copyrightul pentru numele de PDL de la liberali. Nume care e deținut de PMP încă de acum cinci ani și mai bine.

„Noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”, a spus Traian Băsescu aseară, la B1TV.

Scurt istoric:

Potrivit datelor de la tribunalul București . Partidul Democrat și-a modificat denumirea in Partidul Democrat Liberal – PDL pe 26 martie 2008 și a fost ulterior radiat, după absorbția în PNL, conform Sentinţei Civile nr.1127 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă în dosarul nr. 26874/3/2014, în şedinţa publică de la data de 06.10.2014 şi a Deciziei Civile nr. 551A pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie în dosarul nr. 26874/3/2014 (2406/2014), în şedinţa publică de la data de 09.12.2014.

La scurtă vreme după crucea finală pusă în decembrie 2014 de tribunal numelui PDL, liderii noului partid băsist, PMP, demarează demersurile legale pentru obținerea respectivului nume, încununate de succes în aprilie 2015.

Moment în care președintele Eugen Tomac anunță public că PMP a înregistrat la OSIM sigla și denumirea Partidului Democrat Liberal, pe motiv că demersul reprezintă un semn de respect pentru ceea ce a însemnat PDL și Traian Băsescu în politică românească din ultimii 15 ani.

”PDL a reușit să câștige de trei ori Primăria generală a Capitalei și să dea de două ori președintele țării. Credem că acel spirit pe care l-a generat președintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulți dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noștri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât și denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acest proiect politic important care a trecut România prin criză și alături de președintele Traian Băsescu a reușit performanțe electorale remarcabile”, spunea el, exact ideile care se regăsesc și în anunțul de aseară al lui Băsescu.

Tomac a furnizat inclusiv numele celui care s-a ocupat de înregistrarea siglei și denumirii PDL la OSIM, adică vicepreședintele PMP Claudiu Palaz, actual vicepreședinte al CJ Constanța. Întrebat dacă PMP intenționează să adopte numele de PDL, Tomac a refuzat să dea un răspuns concret ”Nu intru în aceste detalii acum”, menționînd, în schimb, că Traian Băsescu nu se va înscrie în partid.

De ce nu s-a transformat PMP în PDL de cinci ani încoace și de ce vrea Băsescu de la Orban un nume care aparține deja partidului său, iată cîteva întrebări interesante, care ar merita un răspuns rapid. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.