Reteaua Corect
Val Valcu

Băsescu, împins a doua oară la perdeluță

Scris de Val Valcu in 21 aprilie 2017 la 13:26, in Politics. 55 vizualizari Intra in discutie Taguriamendament, Legea Grațierii, PMP, Traian Basescu, Turcescu, USR shortlinkhttp://crct.ro/nqAa

Cine are de câștigat în urma amendamentului depus de Traian Băsescu la legea grațierii? În primul rând, Traian Băsescu. În al doilea rând, USR.

De ce ar avea fostul lider al țepelor din Piața Victoriei o problemă personală cu legislația anti-corupție este evident.  Femeile-funcționar public promovate de el în funcții îl văd cum încearcă să le scape de pușcărie. Iar asta îi face bine și la imagine și la sănătate.

De cealaltă parte, USR adună puncte, în ambele scenarii posibile pentru PMP.

Amendamentul Băsescu a dat echipajului din PMP cea mai bună scuză pentru abandonarea navei. Sau, mai degrabă, a oferit pretextul pentru debarcarea comandantului. Pentru mulți pâmpiști este limpede că vehicolul electoral care i-a dus în Parlament și-a terminat combustibilul. În 2020, din nou Traian Băsescu candidat la... la ce? Părăsirea partidului i-ar fi calificat drept traseiști. Asocierea cu Băsescu îi scotea la pensie după primul mandat.

După introducerea amendamentului Băsescu, Tomac și Turcescu pot încerca o lovitură de partid. Dacă celor doi T nu le iese, pleacă din partid. Dar nu ca dezertori, ci ca luptători anti-corupție. Ca urmare, se pot înscrie în alte partide pe persoană fizică. Dacă reușesc să scape de Băsescu, partidul devine frecventabil. O fuziune, de exemplu, ar aduce cu ea zestrea din consiliile locale, bașca vreo-doi trei primari. Iar liderilor, perspectiva unui loc eligibil, peste trei ani.

În ambele variante, cei 2T au ca posibile destinații PNL și USR. Dacă PNL îl acceptă pe Turcescu, pierde electoral: băsiștii, care îl consideră trădător, nu-l vor urma. Peneliștii ar avea nevoie de prea multă lămâie, după câte au înghițit de la fostul rocker. Deci, câștigă USR, către care se va orienta publicul de dreapta scârbit de noua alianță.

Dacă USR înghite PMP, sau le dă azil TT-urilor, nu face decât să-și întărească mesajul anti-corupție. O istorie a confruntărilor cu Turcescu-Tomac nu are, pentru că nu are nicio istorie. În plus, câștigă două voci de talk-show și câțiva lideri locali. Fuziunea ar da un impuls  alegătorilor de Dreapta, ar atrage unii nehotărâți și ar face valuri în jurul USR, care stagnează atât ca acțiune cât și ca discurs.

Norocul lui Traian Băsescu este că are adversari slabi. Liderii PNL și USR au ratat momentul. Raluca Turcan era ocupată să apere rezultatul alegerilor în care a câștigat Băsescu, Nicușor Dan își căuta batista. Norocul USR, cum spuneam, este că nici nu are nevoie să joace. Soarta nu doar că-i dă, ci îi și bagă în traistă.  

Sursa: DCNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.